Medalla de Plata als premis Best Awards per a Provacuno pel documental Goodbye Cows

PROVACUNO, l’organització interprofessional de la carn de boví, ha aconseguit la Medalla de Plata als premis Best Awards 23, els guardons de referència del món del màrqueting a Espanya, pel documental Goodbye Cows.

Elaborat el 2022 per la interprofessional amb el suport de l’agència Copiloto&Coonic, és un documental que barreja realitat i ficció per mostrar el caos que suposaria un món sense vaques i els problemes que comportaria.

DOCUMENTAL GOOD BYE COWS – COMPLET

 

Goodbye Cows ha obtingut la Medalla de Plata com a Best Branded Content dins de la categoria de Food and Retail a la secció de BestN! Food. El jurat ha premiat la creació o integració natural de contingut original d’una marca “el propòsit de la qual és la transmissió de missatges de màrqueting que en reforcin els valors i que connectin de manera original informant i entretenint els consumidors a través de plataformes rellevants de contingut , més enllà dels mètodes o canals tradicionals publicitaris, utilitzant tècniques de storytelling adreçades al consumidor”.

 

 

Els Best Awards són els premis que reuneixen els professionals de màrqueting de la indústria, les seves agències i proveïdors per reconèixer les millors campanyes i els equips que els lideren i definir les tendències de consum que s’han vist afectades pels canvis recents del comportament del consumidor.

El 2020, PROVACUNO ja va obtenir el Best Award també en la categoria de Food and Retail per la sèrie documental Fans del Boví en què, al llarg de 5 capítols, mostrava la realitat del sector del boví de la mà dels seus protagonistes.

 

Reportatge a T5 sobre Goodbye Cows

 

 

Un documental que mostra el caos d’un món sense bestiar boví

En aquesta ocasió, PROVACUNO ha aconseguit aquest premi Best Award pel seu documental Goodbye Cows. De gairebé una hora de durada, inclou realitat i ficció a través dels testimonis de diferents científics, investigadors i tècnics que analitzen des d’un punt de vista mediambiental, social, nutricional i econòmic les conseqüències que tindria la desaparició de la ramaderia de boví de carn , alhora que introdueix i barreja diferents peces de ficció per escenificar com seria el caos en aquest món del 2036. El documental també revela qui són els veritables interessats del moviment “anticar-ne”.

Javier López, director de Provacuno, un dels protagonistes del documental, ressalta que “estem molt contents de la bona acollida que ha tingut des que presentem Goodbye Cows i d’obtenir premis i reconeixements com aquest Best Award, que vol dir que el nostre contingut és un dels millors dins del sector de l´alimentació”.

Sobre el documental, ha volgut destacar l’inviable d’un món sense bestiar boví i la pressió per part d’interessos econòmics d’uns quants que volen assenyalar un sector clau al nostre país. El sector del boví de carn resulta absolutament necessari per a la preservació dels nostres ecosistemes i boscos, protegeix el medi ambient, fixa la població al medi rural, produeix proteïna de qualitat nutricional i alt valor biològic a partir de l’aprofitament de pastures i material vegetal no aprofitable per l’ésser humà, a més de generar ocupació directa a més de 150.000 famílies només en la producció. No volem per a Espanya un futur tan apocalíptic com el que podem veure en aquest documental”.

Goodbye Cows posa de manifest la importància de la ramaderia de boví de carn i desmenteix amb arguments des de la part científica alguns dels mites més estesos com el consum d’aigua per a la producció de carn, la contaminació o els problemes de salut que suposa el consum .

Al documental hi participen, entre d’altres, Frederic Leroy, investigador i professor de la Universitat Vrije de Brussel·les; Fernando Estellés, professor de la Universitat Politècnica de València; Edelmiro López, del Grup d’Economia Aplicada de la Universitat de Santiago de Compostela; Sonia Roig, catedràtica de la Universitat Complutense de Madrid; Edgar Juan, bomber forestal SGISE; Luis Sáez, professor titular en Economia Aplicada de la Universitat de Saragossa; o Lierre Keith, autora del llibre El mite vegetarià, entre d’altres.

 

Col·laboradors