Mercolleida celebrarà una Junta de Preus del porc engreixat a Sepor

La Fira Ramadera, Industrial i Agroalimentària de Lorca, Sepor, acollirà aquest any, i per primera vegada, una sessió de la Junta de Preus del porc engreixat de Mercolleida, la llotja de referència estatal per excel·lència del sector porcí espanyol. Serà una sessió amb caràcter únic, ja que, amb els seus més de 50 anys de trajectòria com a llotja, mai no s’ha realitzat una sessió fora de la ciutat de Lleida. D’aquesta manera, Mercolleida vol mostrar el seu suport incondicional i decidit a Sepor, un certamen que amb el temps ha esdevingut un dels esdeveniments més importants del sector ramader i carni del país i fora de les nostres fronteres.

 

 

Sepor tindrà lloc aquest any del 28 al 31 d’octubre, per la qual cosa les 16 empreses que formen part de la Junta de Preus del porc engreixat de Mercolleida es traslladaran a Llorca (Múrcia) per celebrar la sessió habitual de tots els dijous ia la que es determina la cotització setmanal del porc de Lleida (o normal), del porc selecte i del porc gras en euros per quilo en viu. Cal destacar que aquesta cotització és utilitzada com a preu de referència per a més del 90% de les compres i vendes de porcs que es realitzen a Espanya.

“Quan ens van proposar dur a terme la Junta de Preus a la fira de Sepor ens va semblar una iniciativa molt interessant. Per a Mercolleida és un honor formar part d´un esdeveniment d´aquesta envergadura, amb el seu renom i prestigi a nivell nacional i internacional. Per això, volem agrair-los la seva invitació i posar en valor l’esforç i la col·laboració de tots els membres que formen part de la Junta de Preus”, ha indicat el director general de Mercolleida, Miquel Àngel Bergés.

 

Els membres de la Junta analitzen la situació del mercat i el posen a debat perquè sigui la llotja la que estableixi la cotització setmanal que reflecteixi millor la realitat

 

Per la seva banda, l’edil de Ramaderia i Agricultura de l’Ajuntament de Lorca, Àngel Meca, ha afegit: “La incorporació de Mercolleida és una estupenda notícia per a SEPOR i per a Lorca. Suposa un revulsiu important de cara a dimensionar encara més la fira, que cada any acull noves entitats i multitud de novetats, reforçant el seu posicionament com la millor trobada ramadera d’Espanya, constituïda, a més, com un autèntic referent a tot Europa”.

 

 

 

Empreses representatives del sector del porc

La Junta de Preus del porc engreixat de Mercolleida està formada per les empreses més representatives del sector del porc a Espanya, tant pel seu volum d’activitat com pel seu pes al mercat nacional i internacional. Són 8 escorxadors (Costa Brava Mediterranean Foods, Escorxador Frigorífic d’Avinyó, Famadesa, Fribin, Incarlopsa, Mafrica, Noel Alimentària SAU i ElPozo Alimentació) i 8 productors (BonÀrea Agrupa, Inga FoodJisap, Mazana Piensos Compuestos, Piensos Costa, Piensos del Segre, Pinsos Yak y Vall Companys).

 

Per a Mercolleida és un honor formar part d’un esdeveniment d´aquesta envergadura, amb el seu renom i prestigi a nivell nacional i internacional

 

D’aquesta manera, segons la seva activitat i juntament amb els informes de mercat que elabora diàriament Mercolleida, els membres de la Junta analitzen la situació del mercat i el posen a debat perquè sigui la llotja la que estableixi la cotització setmanal que millor reflecteixi la realitat. Per dur a terme aquests informes, que són facilitats tant als membres de la Junta com als usuaris de l’entitat, Mercolleida disposa de contactes directes amb operadors i mercats de referència dels principals països productors de porcí i intercanvia informacions sobre els mercats internacionals.

 

 

Col·laboradors