L’empresa càrnia de Valladolid Miguel Vergara ha estat l’única empresa càrnia de boví espanyola premiada amb tres estrelles en els prestigiosos Great Taste Awards 2020 celebrats a Londres i considerats els “Oscar” de l’Alimentació. Aquestes estrelles han estat atorgades a la seva presa i al seu filet, tots dos de la raça Angus, amb dos i un guardó respectivament, que han conquistat els paladars dels jutges.
El jurat, integrat per més de 500 crítics gastronòmics, xefs, cuiners, restauradors, compradors, minoristes i productors, han sucumbit en un tast a cegues davant la presa Miguel Vergara Angus, a la qual han atorgat dues estrelles, per “la seva quantitat de greix intramuscular i el seu caràcter increïblement tendre i inusual. Fàcil de mastegar, la seva textura en boca és humida i sucosa amb una carnositat distintiva que fa gaudir a cada mos i que no es perdi el seu ric, saborós i suculent gust “. Mentre que a l’filet Miguel Vergara Angus li han atorgat una estrella per “la seva extremada tendresa i sucositat en boca i de sabor lleuger, suau, encara que amb longitud i profunditat”.
Aquest concurs internacional, que enguany compleix la seva setzena edició i en el qual han participat 106 països i 12.777 referències, és el major i més prestigiós premi d’aliments i begudes de l’món. Ofereix un sistema d’avaluació i un marc de referència únics i proporciona, a més, una acreditació independent que fomenta la confiança i l’èxit comercial de les marques que aconsegueixen ser premiades.
En els Premis Gran Sabor jurat valora el gust per sobre de tot, sense tenir en compte la marca i l’embolcall, retirat abans de ser degustat. Posteriorment, els jutges assaboreixen, consulten i tornen a provar per decidir quins productes mereixen un premi d’1, 2 o 3 estrelles