Neix INNOTUB, una xarxa transpiraneica per combatre la tuberculosi animal

La tuberculosi animal és una malaltia bacteriana que afecta principalment a vaques, cabres i alguns mamífers silvestres, causant un elevat impacte econòmic i social sobre el sector ramader i suposant també un risc d’infecció per a les persones. Des de fa anys, Espanya i França lluiten contra aquesta malaltia per evitar les pèrdues de productivitat i de valor genètic, a més de la restricció de moviments i comerç de productes animals.

Encara que la prevalença de la malaltia és baixa a la regió transpirinenca, segueixen apareixent brots en granges de banda i banda de la frontera i els programes d’eradicació locals suposen un elevat cost econòmic, a més de la desconfiança que es genera sobre la seva eficàcia per part de sector ramader.

Davant d’aquesta problemàtica, el projecte INNOTUB crearà i consolidarà una xarxa transfronterera multidisciplinar per reforçar vincles i crear sinergies entre els diferents actors implicats en els programes de control de tuberculosi animal de la regió transpirinenca. El projecte està coordinat pel Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i compta amb la participació de l’Agència Francesa per a la Seguretat i Salut Alimentària, Ambiental i Ocupacional (ANSES), l’Institut Basc d’Investigació i Desenvolupament Agrari (NEIKER), l’Escola Nacional Veterinària de Tolosa (ENVT) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Més informació en aquest enllaç.

Col·laboradors