Comença una nova edició del certificat professional de “Carnisseria i elaboració productes carnis”, una formació que correspon al certificat de professionalitat INAI0108 de Nivell 2 del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya). Es tracta d’una formació totalment gratuïta que es fa a les instal·lacions de l’ Institut dels Aliments de Barcelona, a Mercabarna.
La durada del curs és de 550h. Es fa de maig a setembre i de dilluns a divendres de 15 a 21h. La preinscripció s’ha de fer mitjançant el SOC.
El cost daquest certificat està completament subvencionat. Tot el material, uniformes i matèries primeres que requereix la formació són completament gratuïts per a l’alumne/a.
L’Institut dels Aliments de Barcelona disposa de totes les instal·lacions i equipaments a punt. Han ampliat l´oferta formativa i s´ha posicionat com l´únic centre referent de formació professional amb l´oferta més diversa i especialitzada del sector alimentari a Barcelona. El sector agroalimentari és el primer sector de la indústria catalana i ofereix moltes opcions professionals de futur. L´Institut disposa d´orientadors professionals que poden ajudar a dissenyar l´itinerari formatiu òptim per a cada alumne.
A quins col·lectius s’adreça
- Qualsevol persona en situació d’atur inscrita al SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) com a demandant d’ocupació (via preferent amb el 70% de les places)
- Qualsevol persona que estigui emprada i vulgui completar, actualitzar o millorar les competències professionals.
Requisits d’accés: Complir algun d’aquests requisits
- Tenir el títol de graduat a ESO o els estudis declarats equivalents a efectes acadèmics.
- Haver superat les proves accés a cicles formatius de grau mitjà regulades per les administracions educatives.
- Tenir un certificat de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional que el certificat de professionalitat de nivell 2 de qualsevol família professional.
- Tenir superada la prova daccés a la universitat per a majors de 25 o de 45 anys.
- Haver cursat amb aprofitament el curs específic per accedir als cicles formatius de grau mitjà.
- Si no disposeu d’alguna de les titulacions o acreditacions anteriors, podreu accedir si s’han superat amb la qualificació d’APTE les proves d’avaluació de les competències claus del nivell corresponent.
Ocupació
- Carnisser/a.
- Carnisser/a i xarcuter/a.
- Elaborador/a de productes carnis.
- Preparador/a de pernils.
- Cansalader/a i xarcuter/a.
- Preparador/a de plats precuinats i cuinats.
- Salador/a de productes carnis.
- Curador/a de productes carnis.
Àmbit professional i sectors productius
Establiments petits, sovint familiars, i empreses mitjanes i grans dedicades a l’elaboració de productes carnis.
En el primer cas es tracta de treballadors autònoms o per compte d’altri que atenen el client i venen peces de carn de diverses espècies; les manipula i preparen per a consumiles immediatament o elaboren productes carnis de manera artesanal o semi artesanal.
En el segon cas són emprats per compte d’altri que desenvolupen la seva activitat en les àrees següents: recepció, preparació de quípos, condicionament de matèries primeres, especejament, filetejat, trossejat, picat i elaboració de productes carnis
Els sectors productius de referència són empreses de carnisseria i xarcuteria, indústries de carns i elaboració càrnia i grans superfícies de comericalització, hipermercats i supermercats.
Més informació sobre la certificació
Més informació sobre el’Institut dels Aliments de Barcelona
- El Instituto de los Alimentos de Barcelona ya es una realidad. Si estáis interesado en tener alumnos en prácticas. ¡Contáctanos!
- Anafric apoya el nuevo Institut dels Aliments, primer centro especializado en alimentaria
*Imatge BTV