Nova edició del certificat professional de “Carnisseria i elaboració de productes carnis” a l’Institut dels Aliments de Barcelona

Comença una nova edició del certificat professional de “Carnisseria i elaboració productes carnis”, una formació que correspon al certificat de professionalitat INAI0108 de Nivell 2 del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya). Es tracta d’una formació totalment gratuïta que es fa a les instal·lacions de l’ Institut dels Aliments de Barcelona, a Mercabarna.

La durada del curs és de 550h. Es fa de maig a setembre i de dilluns a divendres de 15 a 21h. La preinscripció s’ha de fer mitjançant el SOC.

El cost daquest certificat està completament subvencionat. Tot el material, uniformes i matèries primeres que requereix la formació són completament gratuïts per a l’alumne/a.

L’Institut dels Aliments de Barcelona disposa de totes les instal·lacions i equipaments a punt. Han ampliat l´oferta formativa i s´ha posicionat com l´únic centre referent de formació professional amb l´oferta més diversa i especialitzada del sector alimentari a Barcelona. El sector agroalimentari és el primer sector de la indústria catalana i ofereix moltes opcions professionals de futur. L´Institut disposa d´orientadors professionals que poden ajudar a dissenyar l´itinerari formatiu òptim per a cada alumne.

Imagen BTV

 

A quins col·lectius s’adreça

  • Qualsevol persona en situació d’atur inscrita al SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) com a demandant d’ocupació (via preferent amb el 70% de les places)
  • Qualsevol persona que estigui emprada i vulgui completar, actualitzar o millorar les competències professionals.

 

Requisits d’accés: Complir algun d’aquests requisits

  • Tenir el títol de graduat a ESO o els estudis declarats equivalents a efectes acadèmics.
  • Haver superat les proves accés a cicles formatius de grau mitjà regulades per les administracions educatives.
  • Tenir un certificat de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional que el certificat de professionalitat de nivell 2 de qualsevol família professional.
  • Tenir superada la prova daccés a la universitat per a majors de 25 o de 45 anys.
  • Haver cursat amb aprofitament el curs específic per accedir als cicles formatius de grau mitjà.
  • Si no disposeu d’alguna de les titulacions o acreditacions anteriors, podreu accedir si s’han superat amb la qualificació d’APTE les proves d’avaluació de les competències claus del nivell corresponent.

 

Ocupació

  • Carnisser/a.
  • Carnisser/a i xarcuter/a.
  • Elaborador/a de productes carnis.
  • Preparador/a de pernils.
  • Cansalader/a i xarcuter/a.
  • Preparador/a de plats precuinats i cuinats.
  • Salador/a de productes carnis.
  • Curador/a de productes carnis.

 

 

Àmbit professional i sectors productius

Establiments petits, sovint familiars, i empreses mitjanes i grans dedicades a l’elaboració de productes carnis.

En el primer cas es tracta de treballadors autònoms o per compte d’altri que atenen el client i venen peces de carn de diverses espècies; les manipula i preparen per a consumiles immediatament o elaboren productes carnis de manera artesanal o semi artesanal.

En el segon cas són emprats per compte d’altri que desenvolupen la seva activitat en les àrees següents: recepció, preparació de quípos, condicionament de matèries primeres, especejament, filetejat, trossejat, picat i elaboració de productes carnis

Els sectors productius de referència són empreses de carnisseria i xarcuteria, indústries de carns i elaboració càrnia i grans superfícies de comericalització, hipermercats i supermercats.

Més informació sobre la certificació

 

Més informació sobre el’Institut dels Aliments de Barcelona

 

*Imatge BTV

 

Col·laboradors