Nova edició del certificat professional de “Carnisseria i elaboració de productes carnis” a l’Institut dels Aliments de Barcelona

Comença una nova edició del certificat professional de “Carnisseria i elaboració productes carnis”, una formació que correspon al certificat de professionalitat INAI0108 de Nivell 2 del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya). Es tracta d’una formació totalment gratuïta que es fa a les instal·lacions de l’ Institut dels Aliments de Barcelona, a Mercabarna.

La durada del curs és de 550h. Es fa de maig a setembre i de dilluns a divendres de 15 a 21h. La preinscripció s’ha de fer mitjançant el SOC.

El cost daquest certificat està completament subvencionat. Tot el material, uniformes i matèries primeres que requereix la formació són completament gratuïts per a l’alumne/a.

L’Institut dels Aliments de Barcelona disposa de totes les instal·lacions i equipaments a punt. Han ampliat l´oferta formativa i s´ha posicionat com l´únic centre referent de formació professional amb l´oferta més diversa i especialitzada del sector alimentari a Barcelona. El sector agroalimentari és el primer sector de la indústria catalana i ofereix moltes opcions professionals de futur. L´Institut disposa d´orientadors professionals que poden ajudar a dissenyar l´itinerari formatiu òptim per a cada alumne.

Imagen BTV

 

A quins col·lectius s’adreça

  • Qualsevol persona en situació d’atur inscrita al SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) com a demandant d’ocupació (via preferent amb el 70% de les places)
  • Qualsevol persona que estigui emprada i vulgui completar, actualitzar o millorar les competències professionals.

 

Requisits d’accés: Complir algun d’aquests requisits

  • Tenir el títol de graduat a ESO o els estudis declarats equivalents a efectes acadèmics.
  • Haver superat les proves accés a cicles formatius de grau mitjà regulades per les administracions educatives.
  • Tenir un certificat de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional que el certificat de professionalitat de nivell 2 de qualsevol família professional.
  • Tenir superada la prova daccés a la universitat per a majors de 25 o de 45 anys.
  • Haver cursat amb aprofitament el curs específic per accedir als cicles formatius de grau mitjà.
  • Si no disposeu d’alguna de les titulacions o acreditacions anteriors, podreu accedir si s’han superat amb la qualificació d’APTE les proves d’avaluació de les competències claus del nivell corresponent.

 

Ocupació

  • Carnisser/a.
  • Carnisser/a i xarcuter/a.
  • Elaborador/a de productes carnis.
  • Preparador/a de pernils.
  • Cansalader/a i xarcuter/a.
  • Preparador/a de plats precuinats i cuinats.
  • Salador/a de productes carnis.
  • Curador/a de productes carnis.

 

 

Àmbit professional i sectors productius

Establiments petits, sovint familiars, i empreses mitjanes i grans dedicades a l’elaboració de productes carnis.

En el primer cas es tracta de treballadors autònoms o per compte d’altri que atenen el client i venen peces de carn de diverses espècies; les manipula i preparen per a consumiles immediatament o elaboren productes carnis de manera artesanal o semi artesanal.

En el segon cas són emprats per compte d’altri que desenvolupen la seva activitat en les àrees següents: recepció, preparació de quípos, condicionament de matèries primeres, especejament, filetejat, trossejat, picat i elaboració de productes carnis

Els sectors productius de referència són empreses de carnisseria i xarcuteria, indústries de carns i elaboració càrnia i grans superfícies de comericalització, hipermercats i supermercats.

Més informació sobre la certificació

 

Més informació sobre el’Institut dels Aliments de Barcelona

 

*Imatge BTV

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors