Participa en el marc general per regular la sostenibilitat dels sistemes alimentaris!

La Comissió Europea inicia el procés legislatiu associat a l’Estratègia de la Granja a la Taula. Va a iniciar el procés d’elaboració d’un reglament que pretén establir un marc general per regular la sostenibilitat en els sistemes de producció alimentària.

Es planten molts objectius difusos, però, entre ells, hi ha un que és clar: regular un sistema d’etiquetat de sostenibilitat dels aliments. Tota la informació disponible es pot trobar en aquest enllaç. A raíz d’aquesta iniciativa, INTERPORC va decidir que és important que el sector porcí espanyol expressi la seva visió, i que participi en el document creat pel CE, aportant idees i debat.

L’estratègia de la granja a la taula transmet la idea de que una dieta produeixi en el marc d’un sistema de producció sostenible és, conseqüentment, més saludable. Per a ell promoure la reducció del consum de productes d’origen animal. La base que utilitza per fer-ho és un conjunt de publicacions basades en metaanàlisi. Molts d’aquests resultats i afirmacions no tenen la significació estadística suficient, com demostren Papadimitriou et al (2021, | https://doi.org/10.1038/s41467-021-24861-8)

Per això des Interporc ens animen a participar en el debat a través d’aquest enllaç. Data limít el  26 d’octubre.

 

Col·laboradors