Planas: la cadena agroalimentària serà clau en la recuperació econòmica després de la Covid-19

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha afirmat que la cadena agroalimentària està sent essencial per a garantir el proveïment d’aliments i begudes a la població i ho serà també per a la recuperació econòmica, després de la pandèmia de l’Covid-19. També es va mostrar disposat a prorrogar el RD de mobilitat de temporers agrícoles, que conclou el pròxim 30 de juny, fins a finals de setembre, si fes falta.

Planas va comparèixer, a petició pròpia, a la Comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació de Congrés dels Diputats, per explicar les mesures adoptades pel seu departament durant la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

En aquest sentit, Anafric ha donat suport a les diferents gestions de l’Ministeri per defensar el sector a Europa, encara que l’entitat faria seguiment.

A la Comissió, el ministre va tornar a posar en valor el paper central de tota la cadena agroalimentària, com un dels pilars fonamentals en aquesta crisi, assegurant el proveïment alimentari, esmentant la constitució avui de la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica d’Espanya després del Covid-19 a la cambra baixa i ha remarcat que l’agroalimentari es reafirma com un sector clau en aquesta recuperació.

També va assenyalar que en les set setmanes transcorregudes, des del 9 de març a el 26 d’abril s’han proveït per al conjunt de la societat 4,5 milions de tones d’aliments i begudes, és a dir, que les llars han consumit més d’un milió de tones més respecte a el mateix període del 2019. Xifra que reflecteix el paper de el sector com a servei essencial per a tota la població i per a l’economia.

Col·laboradors