Professionals participen en jornades de formació sobre programes de salut aplicables a escorxadors porcins

Una trentena de professionals de control oficial del Districte Sanitari Màlaga Guadalhorce, així com professionals de control oficial i de control de qualitat de l’empresa càrnia Famadesa han participat a les I Jornades de formació continuada ‘Orientació pràctica en relació amb els programes de salut aplicables a escorxadors porcins. Benestar animal. Control triquinoscòpic. Nou programa’, que s’han celebrat a la seu que Famadesa té a Campanillas, a Màlaga. Les jornades han comptat amb la presència del delegat territorial, Carlos Bautista; el director gerent del Districte Sanitari Màlaga Guadalhorce, Enrique Vargas; i el president de Famadesa, Federico Beltrán.

 

 

Les jornades s’han celebrat pocs dies després que la Conselleria de Salut i Consum publiqués el Pla de Controls Oficials a Escorxadors d’Andalusia 2023-2025 i engegués una APP per a la gestió del sistema de qualitat de les anàlisis oficials de triquina d’Andalusia .

Aquesta APP suposa:

  • Estalvi del 50% del temps que abans es dedicava a la realització de tasques administratives
  • Millora de l’eficiència del treball dels professionals veterinaris
  • Major solidesa del sistema, que cada any recull un ampli volum d’informació per analitzar-lo

S’analitzen cada any als establiments de producció de carn d’Andalusia més de tres milions de porcs i més de 60.000 porcs senglars per descartar la presència de triquinosi.

Més informació en aquest link

Col·laboradors