Provacuno durà a terme diferents accions per presentar el sector boví a la Xina

PROVACUNO, en representació del sector de la Carn de Boví d’Espanya, està fent passos significatius per a l’obertura del mercat de la carn de boví a la Xina. Aquest avenç es produeix després de més de set anys de treball continuat –interromputs per la pandèmia–, per accedir al país asiàtic.

La Xina, amb una població que supera els 1.400 milions d’habitants i un poder adquisitiu en augment constant, representa una de les economies més sòlides del món. A més, el consum de carn de boví a la Xina ha mantingut un creixement constant en els darrers vuit anys, arribant a consumir més del 30% de la producció mundial. El país asiàtic actualment importa més de tres milions de tones de carn de boví, amb Brasil, Uruguai, Austràlia, Argentina i Nova Zelanda com a principals proveïdors, aportant més del 80% de les importacions.

Tot i que països de la Unió Europea com França i Irlanda, aquest últim en fase d’introducció, han aconseguit recentment obrir les fronteres a la Xina, Espanya es manté en espera. Si bé és cert que en els darrers mesos s’han fet passos molt importants. Un ha estat la visita a principis del mes d’octubre d’autoritats del servei d’inspecció de la Xina, cosa que acosta la possibilitat d’una propera obertura.

 

El país asiàtic actualment importa més de tres milions de tones de carn de boví, amb Brasil, Uruguai, Austràlia, Argentina i Nova Zelanda com a principals proveïdors

 

En aquest context, PROVACUNO ha dissenyat una sèrie d’accions per apropar-se a les autoritats i als importadors xinesos, demostrant el seu interès en aquest mercat i buscant accelerar els tràmits necessaris.

 

Agenda de PROVACUNO a la Xina

Des del 26 d’octubre fins al 10 de novembre, es faran diferents accions per presentar el sector espanyol de la carn de boví a la Xina.

Una de les accions més destacades és el Seminari hispanoxinès sobre la carn de boví, en què han participat destacades autoritats dels dos països. Per inaugurar l’esdeveniment, l’ambaixador d’Espanya a la Xina, Rafael Dezcallar de Mazarredo, ha destacat durant la seva intervenció la fortalesa del sector agroalimentari i l’interès per estrènyer les relacions entre els dos països. Aquest seminari també ha comptat amb la presència de representants del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i autoritats sanitàries d’Espanya i la Xina.

A més, Javier López, director de PROVACUNO, ha presentat les característiques del sector, amb l’objectiu d’impulsar l’obertura d’aquest mercat crucial on percep “un interès decidit de la Xina per la carn de boví d’Espanya”. Paral·lelament, les autoritats xineses de Duanes (GACC) i l’Associació d’inspecció d’entrada i sortida, i quarantena (CIQA) han brindat detalls sobre els procediments necessaris per a l’obertura de mercat, així com les expectatives i requisits sobre el control de la seguretat alimentària de la Xina per assolir aquesta meta.

La jornada ha culminat amb un sopar amb l’objectiu d’estrènyer llaços i millorar la comprensió mútua entre PROVACUNO i les autoritats xineses i espanyoles, enfortint així la relació bilateral.

Per posar el colofó final, del 5 al 10 de novembre, PROVACUNO serà present a la prestigiosa Fira Internacional d’Importacions de la Xina (CIIE) a Xangai. Durant aquest esdeveniment comercial, es donaran a conèixer les qualitats de la carn de boví espanyola davant d’empreses comercialitzadores, distribuïdores, canal HORECA i públic professional xinès a la recerca de productes d’alta qualitat com el que ofereix el nostre sector.

 

Col·laboradors