Ramaders de porcí i d’oví i boví extensible posen en relleu la importància del sòl per a l’alimentació futura

Agricultors i ramaders de tot Espanya s’han reunit en una trobada organitzada per Editorial Agrícola i Redpac i han donat a conèixer les seves pràctiques sostenibles a l’hora de treballar amb els sòls, per mantenir vius i poder garantir la producció d’aliments.

 

 

 

 

Aquesta trobada, que ha tingut cobertura per part d’EfeAgro, ha tingut la inauguració de l’analista política i oficial de premsa de la Representació de la Comissió Europea, Paula Ceballos; del subdirector general de planificació de polítiques agràries del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), Ignacio Atance; i del president Grup Editorial Agrícola-Henar Comunicació, Enrique Ruiz.

 

Sistema sostenible. Necessitat adaptar-se als canvis

També han presentat les seves experiències representants de ramaderia porcina i d’oví i boví extensible. Durant les seves intervencions s’ha posat en relleu la importància de cuidar els sòls perquè la terra segueixi viva a llarg termini i pugui continuar generant aliments, la necessitat d’adaptar-se als canvis i les circumstàncies de cada moment, i de aconseguir ser sostenibles econòmicament perquè el sistema sigui viable.

Precisament representants de la ramaderia oví i boví de carn en extensiu, realitzen la transhumància amb el seu bestiar, cosa que permet que els animals mengin i deixin el terra net, a més de no esgotar els recursos d’un lloc per estar en moviment.

I encara que no acaba de sortir bé econòmicament, la PAC no compensa tot l’esforç que fan.

Una de les conclusions finals va ser que cal anar incorporant noves tècniques, i per això és molt important la ciència i la transferència de coneixement.

 

 

Col·laboradors