Ramaders i pagesos percebran prop de 2.500 milions d’euros en pagaments anticipats de la PAC

Des del passat dilluns 16 d’octubre i fins al 30 de novembre, prop de 2.500 milions d’euros començaran a distribuir-se com a fons per fer el pagament de les bestretes als beneficiaris dels ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) corresponents a les sol·licituds d’ajut presentades el 2023, entre ramaders i agricultors. Aquest pagament suposa l’avançament del 50% dels pagaments directes de la PAC.

 

Espanya va sol·licitar a la Comissió Europea incrementar al 70% aquesta bestreta en una campanya marcada pel dèficit de precipitacions

 

A l’actual campanya, Espanya va sol·licitar a la Comissió Europea incrementar al 70% aquesta bestreta en una campanya marcada pel dèficit de precipitacions. L’avançament contribuirà, segons el MAPA, que els agricultors i ramaders puguin afrontar en millors condicions el començament de la propera campanya agrícola, després de les dificultats de la passada, molt marcada per la sequera i les pertorbacions econòmiques derivades de la guerra a Ucraïna.

La resta dels pagaments directes de la campanya 2023 de la PAC ho han d’abonar obligatòriament totes les comunitats autònomes a partir del dia 1 de desembre. Quan acabi el termini final de pagament, el 30 de juny del 2024, s’hauran abonat 4.875 milions d’euros en concepte d’ajudes directes al sector.

 

La resta dels pagaments directes de la campanya 2023 de la PAC ho han d’abonar obligatòriament totes les comunitats autònomes a partir del dia 1 de desembre

 

Col·laboradors