Ramon de Cangas (Influencer i Dr. en Ciència dels Aliments) a Revista Cárnica: “Per a una dieta saludable es recomana consumir carn entre 3 i 4 vegades per setmana”

Revista Cárnica  ha entrevistat Ramon de Cangas, Dietista-Nutricionista, Doctor en Ciència dels Aliments i en Biologia Funcional i Molecular, per conèixer de primera mà el valor nutricional dels diferents tipus de carn, així com la quantitat recomanada de consum, la seva punt de vista sobre la producció del sector i si la carn sintètica pot substituir la dorigen animal, en aportació nutricional. Les seves conclusions són més que interessants, sobretot tenint en compte que venint del món de la ciència, es dóna poca maniobra a la imaginació, al fake i al rumor fals.

 

Ramón de Cangas

 

Ramon de Cangas és autor de 17 llibres enfocats a la dieta i la nutrició de les persones, des d’un punt de vista científic. “La carn és un grup d’aliments que forma part del patró mediterrani i el consum recomanat dins aquest patró és de diverses vegades per setmana. La matriu càrnia no només és font de proteïnes d’elevat valor biològic, de vitamines com la B12 o de minerals com el ferro. També aporta substàncies bioactives com l’àcid transnvaccènic (important per al sistema immune) o diferents pèptids bioactius (importants per a la sacietat, sistema immune etc…) entre moltes altres”.

L’investigador explica que “la indústria càrnia espanyola i els ramaders espanyols fan una molt gran tasca”, perquè “els productes tenen qualitat i prestigi i la innovació, desenvolupament… i ofereixen resultats cada vegada més visibles”.

 

Sobre els succedanis a la carn

I responent totes les notícies falses que es llancen online i que no compten amb evidències científiques, Ramón de Cangas recorda que “l’aportació nutricional del succedani de la carn és difícil de conèixer de moment. S’ha parlat que alguns elements, com la vitamina B12, no estaran presents encara tot i que és cert que es pot afegir després o bé realitzar modificacions genètiques”.

Per tot això, l’entrevista a Revista Cárnica és clara: “la societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC) recomana consumir carns magres i aus entre 3-4 vegades per setmana” i consumir menys les vermelles.

Doncs, res més a afegir.

 

Per a més informació, consulteu l’article complet.

 

Col·laboradors