Reial Decret d’Envasos i Residus: Com afecta la indústria càrnia?

Des de l’1 de gener s’aplica l’impost especial sobre els envasos de plàstic no reutilitzables, segons s’estableix a la Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats, l’impacte dels quals per a la indústria alimentària, segons estimen associacions del sector, s’estima a 690 milions d’euros.

Tal com apunten fonts del sector, el Reial Decret d’Envasos i Residus elevarà el cost de la indústria en 5.000 milions d’euros més, posant de debò la supervivència del voltant de 2.400 companyies i més de 25.000 llocs de treball.

 

 

Anafric va emetre un comunicat sol·licitant un ajornament a l’entrada en vigor de l’anomenat impost al plàstic, una taxa especial sobre envasos de plàstic no reutilitzables que entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2023 i que el Govern italià acaba de suspendre.

Des d´Anafric s´apunta que “amb l´actual situació econòmica d´alces constants en el preu de l´energia i una inflació pels núvols, les economies de tota la cadena de valor del sector carni es ressentiran i tindran veritables problemes per assumir l´impost. Constituiria, ara, un problema molt greu en el teixit econòmic i social del nostre país i no pas una solució immediata”.

T’INTERESSA

 

Anafric pide de nuevo al Gobierno un aplazamiento en la entrada en vigor del denominado impuesto al plástico

 

 

Col·laboradors