Resultats prometedors del projecte Leather ReBioenergia

Leather Cluster Barcelona continua amb el seu compromís fent camí cap al Residu Zero. El clúster impulsa diferents projectes amb l’objectiu d’obtenir la màxima valorització dels residus-recursos orgànics. Des del 2021, Leather Cluster Barcelona està promovent el projecte ReGenera, per tenir una visió més àmplia sobre com poder optimitzar la valorització dels subproductes i residus provinents del procés de producció de tota la cadena de valor de la indústria de la pell.

 

Resultados prometedores del proyecto Leather ReBioenergia

 

 

ReGenera persegueix l’excel·lència en la valorització per transformar els subproductes i recursos orgànics provinents del procés d’adobament a Catalunya, mitjançant la tecnologia i la innovació, en productes d’alt valor afegit, com ara olis per a aplicacions diverses, proteïnes funcionals per a alimentació o aminoàcids com a bioestimulants per a l’agricultura ecològica.

Del projecte global ReGenera, n’han derivat dos projectes més, el ReGras Pro, desenvolupat pel clúster el 2022 per valoritzar les carnassa i obtenir olis i proteïnes, i el Leather ReBionergia.

El projecte ReBionergia s’està treballant des del 2023 i té per finalitat donar sortida als residus terminals, és a dir, aquells que un cop aplicades les millors tècniques disponibles, segueixen sense més alternativa que els abocadors, com és el cas dels retalls de pell o els fangs de les depuradores.

A més de Leather Cluster Barcelona, ​​el projecte ReBioenergia compta amb la participació d’Igualadina de Depuració i Recuperació SL (IDR), del grup de recerca de la Universitat de Lleida (UdL), A3 Leather Innovation Center i del Clúster de la Bioenergia de Catalunya (CBC).

El CBC agrupa el sector empresarial de la bioenergia i treballa per impulsar projectes energètics que vetllen per la transformació del país cap a un model econòmic competitiu i circular.

Aquest projecte ha rebut el suport d’ACCIÓ, l‟agència pública per a la competitivitat de l‟empresa catalana adscrita al Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, en el marc dels ajuts d‟iniciatives de reforç de la competitivitat de les entitats integrants del Programa Catalunya Clústers relacionats, entre d’altres, amb la implementació de canvis estratègics, innovacions i noves tendències al clúster oa les empreses del sector.

 

Més informació a la web de  Leather Cluster Barcelona

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors