Salamaq, primera gran fira agrícola i ramadera que reprèn l’activitat després de la pandèmia

La Fira Salamaq, al Recinte Firal de Salamanca, ha estat “la primera gran fira agrícola i ramadera” en obrir les seves portes de manera presencial a Espanya des que va començar la pandèmia de l’coronavirus. A la inauguració han assistit, el ministre d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Luis Planas, que ha participat en la inauguració.

El president de la Junta, Alfonso Fernández Mañueco, ha destacat la “puixança” de l’agricultura i la ramaderia a Castella i Lleó, amb un producte que “es basa en la qualitat” i, com a exemple, ha destacat que la Comunitat és ” líder “en diferents produccions ramaderes com són les de boví de carn, llet d’ovella o porc ibèric.

El president de la Junta, Alfonso Fernández Mañueco, ha destacat la “puixança” de l’agricultura i la ramaderia a Castella i Lleó

El ministre Planas ha destacat la tasca de la fira que mostra en els seus diferents espais “la puixança de el sector” que, després de la pandèmia, compta amb dades que “permeten veure el futur amb més optimisme” i que treballa en la seva adaptació per a “recuperar-se i adaptar-se a les noves circumstàncies i oportunitats”.

La fira de Salamanca ha obert les seves portes de el 3 a el 7 de setembre al recinte firal per mostrar-se com “el millor i més complet aparador de el sector agropecuari a Espanya”, amb 434 expositors i un total de 1.580 caps de bestiar en la seva exposició de bestiar pur.

 

 

El diputat d’Agricultura i Ramaderia, Julián Barrera, va destacar la lluita per combatre “els rumors relatius a l’canvi climàtic i la petjada de carboni de la qual fan responsable a l’consum de carn”. “En l’equilibri està la virtut i tot en excés és dolent, però fer culpable el canvi climàtic als ramaders que treballen darrere del benestar animal i lluiten cada dia no té cap sentit”, ha remarcat el diputat per al qual la professionalitat dels ramaders és “digna d’aplaudiment”. Barrera va recordar, finalment, que el pas del consum de vegetals a el de carn “va propiciar que l’ésser humà sigui avui el que és gràcies a la proteïna càrnia”.

Barrera va recordar, finalment, que el pas de l’consum de vegetals a el de carn “va propiciar que l’ésser humà sigui avui el que és gràcies a la proteïna càrnia”.

 

Col·laboradors