Sostenibilitat, digitalització, rendibilitat i relleu generacional marcaran les línies estratègiques del MAPA a la nova legislatura

Garantir la seguretat alimentària al conjunt dels ciutadans; transitar cap a un sistema de producció agroalimentària més sostenible, modernitzat i digitalitzat; i afavorir la rendibilitat de les explotacions agrícoles, ramaderes i de la flota pesquera són els principals objectius de les línies d’actuació del Govern per a la nova legislatura que ha presentat el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.

 

 

Pel que fa a la ramaderia, el Ministeri ha reiterat que es continuaran amb els esforços per reduir encara més l’ús d’antibiòtics en ramaderia, després que en els darrers sis anys s’hagi aconseguit una disminució del 44,6%.

En matèria de sanitat animal, Luis Planas, que comparteix la preocupació dels ramaders respecte a la Malaltia Hemorràgica Epizoòtica ha informat que es realitzarà un estudi sobre la immunitat generada a la cabana per aquesta epidèmia, que va aparèixer el novembre de 2022 i ha afectat totes les províncies, per centrar els esforços de les administracions una vegada que hi hagi una vacuna disponible.

 

Fòrum de diàleg sobre ramaderia extensiva i digitalació al medi rural

També s’ha anunciat la creació d’un fòrum de diàleg sobre la ramaderia extensiva que, ha reconegut Luis Planas, travessa dificultats, en què estiguin representats tots els agents implicats al sector per analitzar la situació i traçar un full de ruta a seguir per superar-les.

El ministeri posarà en marxa el III pla d‟acció de l‟estratègia de digitalització del sector agroalimentari i del medi rural 2024-2026. Dins el Pla Estratègic de la PAC hi ha consignats 168 milions d’euros per finançar l’execució de projectes innovadors.

El ministre ha anunciat també la posada en marxa d’una estratègia integrada per a la formació agroalimentària, amb l’objectiu de consolidar la professionalització del sector i la captació de talent.

 

 

Col·laboradors