Tendències en l’alimentació el 2023

L’informe anual Fooduristic, elaborat per l’equip i col·laboradors de KM ZERO Food Innovation Hub, a la seva edició 2023 ha presentat la seva nova edició sota el títol “Alimentant solucions per a un món complex”, on recull les principals xifres que el sector alimentari va deixar l’any passat i apunta les tendències que en marcaran el desenvolupament el 2023.

Tendències:

🚩La sostenibilitat es fa econòmicament rendible. Els nous marcs normatius, com la recent Llei d’Envasos i Residus, s’uneixen a la conscienciació més gran dels consumidors sobre l’impacte mediambiental.

🚩L’eliminació d’envasos d’un sol ús és irreversible.

🚩La digitalització de la cadena alimentària serà clau per evitar el malbaratament alimentari.

🚩La situació generada pel Covid-19 va acabar per consolidar un model de client que feia servir a conveniència la compra en línia, les botigues físiques i els serveis de delivery. El proper pas per a la indústria de la distribució alimentària serà el metavers.

🚩El nou consumidor mirarà les etiquetes més que mai. Els consumidors buscaran que siguin netes i els ofereixin informació precisa no només de la composició del producte, sinó del seu origen, empremta mediambiental i fins i tot impacte positiu a la societat.

🚩Les proteïnes vegetals s’incorporaran a la nostra dieta. El mercat de les proteïnes vegetals a Espanya ha crescut un 48% des del 2020.

🚩Arriben els productes híbrids. La propera generació de proteïnes servirà de pont cap a una dieta on els vegetals tinguin més protagonisme. Aquestes proteïnes vegetals innovadores es combinaran amb les dorigen animal per mantenir el sabor i la textura tradicionals.

🚩La nutrició de precisió augmentarà la nostra qualitat de vida. L’estudi de grups de població per obtenir dades sobre els hàbits d’alimentació permetrà desenvolupar prescripcions de dietes adequades i accessibles.

🚩El disseny entra de ple en la nostra relació amb els aliments. Quina és la forma òptima de la pasta perquè s’adhereixi bé la salsa? Quin és el millor suport per menjar dret? Quina olor de menjar ens fa sentir com a casa?

Informe complet AQUÍ.

Col·laboradors