Ja s’ha convertit en una cita clàssica a Madrid. Amb l’arribada del pont de desembre i de la inauguració oficial del Nadal, torna a Madrid, per quart any consecutiu, Pastoreo, el pop up creat per INTEROVIC, la Interprofessional de la Carn d’Oví i Caprino de España, que té per objectiu fomentar el coneixement i el consum de la carn de llet, xai i cabrit d’origen nacional i que forma part de la campanya Més a prop és millor. Després de l’èxit de les tres primeres edicions, aquest esdeveniment es presenta com un pla d’oci gratuït i obert a tots els públics que es podrà gaudir el divendres 6 i dissabte 7 de desembre al carrer Sandoval, 3. En aquests dies, aquest espai s’omple de flors, de cultura rural i de molt de camp.
“Pastoreo és una iniciativa única que posa en valor el treball dels pastors i la seva contribució essencial a la sostenibilitat, la cura del medi ambient i la nostra tradició gastronòmica. Es tracta d´un esdeveniment que ofereix al públic l´oportunitat de conèixer més sobre aquesta ramaderia, la seva història, cultura, races autòctones i productes”, explica Tomás Rodríguez, director d´INTEROVIC.
Així, durant els dos dies que durarà Pastoreo tindran lloc moltes activitats culturals, exposicions, tallers i degustacions pensades perquè gaudeixi tota la família. L’entrada al pop up serà gratuïta i inclou la degustació, a la cantina de Pastoreo, d’una de les tapes que prepararà en aquesta ocasió el cuiner Carlos Moreno, de Cafè Comercial, una serà el millor Paquito de Madrid 2023, l’altra un be tonnat, acompanyada a més una beguda. A més, els visitants podran visitar l’exposició del fotògraf José Barea, que un any més repeteix amb una selecció diferent dels seus retrats a ovelles i cabres de races autòctones de la transhumància que formen part de la seva obra Bestiarium.
També s’exposa el projecte Mapa de Llanes, un tapís de llana confeccionat a mà perHilàndia. Com a afegit, els visitants podran veure filat de llana tradicional en directe cada matí a les 12:30 hi tardes a les 18 hores.
Per als tallers i masterclass caldrà reservar amb antelació a la web www.pastoreoenmadrid.es, on també es pot consultar la programació i els horaris de totes les activitats. Divendres a la tarda hi haurà taller per crear boles de Nadal de llana gràcies a La Real Lana, dissenyadors de peces úniques elaborades amb llana, dissabte al matí tindrà lloc el taller de decoració de galetes nadalenques amb Maria Mirabelli, experta en rebosteria, ia la tarda hi haurà una masterclass impartida per Clara P. Villalón per aprendre a cuinar xai en airfryer. Tots els tallers tindran un cost de 20€.
Com a novetat, en aquesta quarta edició, el públic es podrà endur a casa El Receptari de xai, un compendi de diferents preparacions amb aquest ingredient ideal per posar en pràctica receptes de tots els nivells i estils a casa seguint senzills passos, el pròleg dels quals aquest any signa el cuiner Alberto Chicote.
I, finalment, Hilàndia posarà en marxa un sorteig d’una manta de llana elaborada a mà la recaptació del qual anirà destinada a les víctimes de la catàstrofe provocada per la DANA a València.
Adreça: c/ Sandoval, 3, Madrid
Horaris obertura: de 12 a 16h i de 17h a 21:30h.
Web:www.pastoreoenmadrid.es
También te interesa