Un nutrient de la carn vermella millora la resposta immunitària davant del càncer

L’àcid transvaccènic (ATV), un àcid gras de cadena llarga que es troba a la carn i els productes lactis d’animals de pasturatge com vaques i ovelles, millora la capacitat de les cèl·lules T CD8+ per infiltrar-se als tumors i eliminar les cèl·lules canceroses , segons un nou estudi realitzat per investigadors de la Universitat de Chicago (Estats Units) i publicat a la revista Nature.

 

 

L’estudi també va demostrar que els pacients amb majors nivells de TVA circulant a la sang van respondre millor a la immunoteràpia contra el càncer, cosa que suggereix que podria tenir potencial com a suplement nutricional per complementar els tractaments clínics oncològics. Per ara els estudis s’han centrat en el control de les cèl·lules de melanoma i càncer de còlon gràcies a l’augmentar la capacitat de les cèl·lules T CD8+ per infiltrar-se als tumors.

En els darrers anys, el consum de carn vermella ha rebut molts atacs. El 2015, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va considerar que els productes carnis processats i que les carns vermelles en general eren «probablement carcinògenes». En els darrers temps, i gràcies a les investigacions, aquesta norma de l’OMS s’ha anat matisant. I aquest estudi sembla que va per aquest camí.

De tota manera, des d’Anafric fomentem una dieta equilibrada on es mengi de tot justament: ni més, però tampoc ni menys.

 

MÉS INFORMACIÓ SOBRE ELS RESULTATS A LA REVISTA NATURE

 

Altres informacions que poden interessar

Col·laboradors