Us imagineu un món sense ramaderia?

Per a la majoria de les persones, no és pensable aquesta opció. No obstant això, diferents col·lectius està considerant un món “lliure de producció ramadera”. Però  l’eliminació d’un grup d’aliments complet del nostre futur portaria  una sèrie de conseqüències que sovint s’ignoren.

Des de la web meatthefacts.eu, una proposta europea per a combatre les fakenews relacionades amb el sector de la carn,  ho tenen clar. L’eliminació de la ramaderia comportaria 5 conseqüències principals:

1.- Adéu a l’economia circular:

El bestiar contribueix a una agricultura més eficient. El bestiar aprofita biomassa, regula els cicles ecològics i millora la fertilitat del sòl.

2.- L’Europa rural s’acabarà:

El bestiar és clau a l’Europa rural. El sector ramader contribueix en el 45% de l’economia europea i crea ocupació per a 30 milions de persones. Una altra conseqüència de la fi de la ramaderia seria l’èxode rural, creant pressió addicional a les nostres ciutats i una major desconnexió amb la naturalesa i amb el nostre patrimoni cultural. La terra abandonada també augmentaria el risc d’incendis forestals en un context d’escalfament global.

3.- L’ús i el preu dels fertilitzants sintètics augmentarà:

Donaria lloc a una major dependència dels agricultors europeus de les importacions de fertilitzants, posant en perill la nostra seguretat alimentària.

4.- El patrimoni de la cultura alimentària europea desapareixerà, en part:

Un canvi complet de la producció ramadera presentaria grans desafiaments per satisfer les necessitats nutricionals de totes les poblacions. Sense carn, formatge, ous i peix en les dietes, la població de la UE no rebria suficients nutrients essencials diferents dels aliments que mengen. Eliminar el bestiar augmentaria les deficiències de calci, vitamines A i B12 i alguns àcids grassos importants (del peix).

5.- La petjada de carboni no veurà una disminució substancial.

Sense ramaderia, el manteniment dels nostres camps i els paisatges de tanques es tornaria extremadament difícil i ingovernable davant incendis.

Més info en www.meatthefacts.eu

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors