Valls Companys presenta una eina per digitalitzar el sector carni-ramader

El Grup Vall Companys ha presentat a Alimentaria FoodTech la seva estratègia de digitalització carni-ramadera a la taula rodona “Smart Agro i IA: la influència en la cadena agroalimentària”. El Grup, de la mà del seu director de Sistemes Industrials del Grup Vall Companys, Joaquín Terés, ha debatut i analitzat la manera com les noves tecnologies repercuteixen en l’agricultura i la ramaderia.

 

Terés ha destacat alguns exemples de la digitalització que ha impulsat el grup agroalimentari, com és la Granja 5.0, una plataforma d’R+D+i fruit de la col·laboració entre els equips tècnics especialistes del Grup i els seus grangers, que té com a fi l’obtenció i aplicació de tecnologies que millorin la criança porcina. D’aquesta manera, destaca per la investigació, el disseny i l’aplicació de noves tècniques d’alimentació per tal d’optimitzar el creixement dels porcs, la salut i el benestar, aconseguint, alhora, un menor impacte mediambiental.

 

Vall Smart Farm: la tecnologia al servei del granger integrat

A més, el Grup Vall Companys ha implementat la seva estratègia Vall Smart Farm, que cerca millorar l’eficiència de les granges, l’alimentació animal i el dia a dia del granger. A través de l’app interna Vall Smart Farm, que els grangers tenen al mòbil, es controlen valors ambientals i de consum de les granges, i es poden detectar i predir incidències que puguin afectar la criança. Aquest sistema reforça encara més la salut i el benestar dels animals; alhora que reforça l’aposta de Grup per a l’optimització i la sostenibilitat de les granges. A més, el mateix aplicatiu inclou un campus virtual on els grangers es poden descarregar vídeos de formació i gestió ramadera.

 

Nealia cercar dotar el granger d’eines digitals perquè pugui controlar la seva granja des del mòbil i facilitar el maneig i el manteniment de les granges. En aquesta línia, Nealia compta amb gadgets IoT que permeten el monitoratge constant de les variables ambientals de la granja

 

Nealia: tecnologia 4.0 per a tot el sector

Recentment, el Grup Vall Companys ha creat el seu spin-off dedicat al desenvolupament digital per als grangers aliens al grup i la indústria agroalimentària, en línia amb la voluntat de promoure el desenvolupament tecnològic de la ramaderia i fer un món rural més sostenible, resilient i fort. D’aquesta manera, l’objectiu és democratitzar-ne la tecnologia, posant-la a disposició de tot el sector primari.

Aquest producte cerca dotar el granger d’eines digitals perquè pugui controlar la seva granja des del mòbil i facilitar el maneig i el manteniment de les granges. En aquesta línia, Nealia compta amb gadgets IoT que permeten el monitoratge constant de les variables ambientals de la granja (temperatura, humitat i CO2), proporcionant un millor control energètic, facilitant la cura òptima dels animals i informant de qualsevol incidència mitjançant alertes primerenques .

La seva darrera novetat és el llançament d’un servei dedicat exclusivament a la indústria avícola: un sistema d’intel·ligència i visió artificial que permet mesurar de manera constant i automàtica diverses variables de la criança dels animals i generar informes de creixement que indicaran si estan seguint de forma correcta la corba de creixement en funció de la seva genètica.

Col·laboradors