Zafra s’uneix a la Xarxa Municipal Ramader-Càrnia i destaca la rellevància del sector per a l’economia, la societat, la cultura i la gastronomia del municipi

L’Ajuntament de Zafra (Badajoz) s’ha unit a la Xarxa Municipal Ramader-Càrnica, una plataforma amb la qual les organitzacions interprofessionals de la cadena càrnia (Asici, Avianza, Intercun, INTEROVIC, Interporc i Provacuno) volen agrair el paper vital que juguen els municipis per facilitar el desenvolupament d’aquesta activitat a les zones rurals. El Ple municipal va aprovar una declaració institucional en suport a la cadena carni-ramadera de país, en la qual destaca la seva presència majoritària en el medi rural com un dels pilars de el sector agroalimentari espanyol, els més de dos milions de llocs de treball que genera a nivell nacional i la seva aportació econòmica a la producció agrària i industrial.

En Zafra es generen més de 500 llocs de treball creats al municipi per atendre les necessitats ramaderes, escorxadors, indústries càrnies, comerços de grans superfícies i minoristes existents, a través de l’activitat del sector ramader i carni, el qual representa un total de cinc mil milions d’euros en facturació, ja que es concentra en el sector del porcí ibèric.

La Xarxa Municipal Ramader-Càrnia és una iniciativa que també aspira a convertir-se en una plataforma de diàleg entre el sector privat i el públic a nivell municipal. L’objectiu és buscar sinèrgies per fomentar les condicions que han permès a la cadena ramader-càrnia convertir-se en el principal motor econòmic de molts dels municipis i ciutats de país. La potència econòmica i social de la cadena també ha permès que la seva activitat s’hagi erigit com un dels principals elements vertebradors de l’Espanya Rural.

El principal motiu és la capacitat que tenen les empreses ramaderes i càrnies per crear llocs de treball de qualitat en els municipis, el que permet a molts veïns continuar vivint en les mateixes localitats on van néixer i es mitiga la despoblació. Amb la permanència dels habitants, també s’eviten altres problemes relacionats amb la disminució de població com la pèrdua de serveis socials, d’alternatives d’oci, etc.

Com formar part de la Xarxa
Els municipis que desitgen formar part de la Xarxa Municipal Ramader-Càrnica han d’aprovar en el ple municipal una declaració institucional a favor de la cadena carni-ramadera i acompanyar aquesta decisió amb una acció comunicativa. Tota la informació necessària sobre el procés, els propòsits de la Xarxa municipal i el formulari de contacte estan disponibles a la web de la plataforma.

Col·laboradors