2.266 / 5.000 Resultados de traducción Creen un Glicopepton Biotech, un laboratori per produir compostos d’alt valor tecnològic a partir de subproductes del porcí

Costa Food Group, Càrniques Celrà i Laboratoris Farmacèutics ROVI creen Glicopepton Biotech per produir compostos d’alt valor tecnològic a partir de subproductes del porcí. Es tracta d´una col·laboració empresarial que suposa la constitució d´una de les primeres estructures a nivell nacional per al´autoabastiment d´heparines i de productes amb alt valor nutritiu destinats a pinsos per a animals i fertilitzants a Espanya.

El projecte contempla la creació d’una planta que es localitzarà a la Plataforma Logística Industrial de Fraga (Osca) amb una superfície de 25.000 m2 en la construcció dels quals s’invertiran de forma conjunta aproximadament 40 milions d’euros. S’estima que aquesta iniciativa suposi la generació de 30 llocs de treball directes i 20 d’indirectes, conformant un equip altament qualificat.

La iniciativa plasma el concepte d’economia circular i uneix els sectors porcí i farmacèutic. Aquest projecte persegueix, per una banda, la creació de valor tant econòmic com tecnològic en aconseguir transformar la mucosa del porc en un producte biotecnològic d’alt valor afegit, com és l’heparina, i, per altra banda, el desenvolupament de fertilitzants i nous complements alimentaris per a animals.

 

 

 

Fàrmac anticoagulant

Glicopepton Biotech uneix l’experiència de ROVI com a empresa líder en la investigació d’heparines de baix pes molecular (HBPM), amb el posicionament de Costa Food Group, tercer grup porcí europeu més gran i l’experiència de Càrniques Celrà, referent carni.

La HBPM és un fàrmac anticoagulant utilitzat per prevenir i tractar la malaltia tromboembòlica venosa. Es tracta d’un producte d’origen biològic la matèria primera del qual s’obté de la mucosa intestinal dels porcs.

Amb Glicopepton Biotech es crearà una estructura per a la investigació i el desenvolupament que a més buscarà revaloritzar la resta de productes que es generin en aquest procés per poder ser usats com a pinso d’alt valor nutritiu per a animals o fertilitzants. El projecte se sotmetrà a l’obtenció dels permisos i les autoritzacions administratives i regulatòries que siguin procedents.

 

MÉS INFORMACIÓ

www.linkedin.com/company/grupoempresarialcosta

www.linkedin.com/company/costafoodgroup

https://www.rovi.es/

http://ccelra.eu/

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors