2.266 / 5.000 Resultados de traducción Creen un Glicopepton Biotech, un laboratori per produir compostos d’alt valor tecnològic a partir de subproductes del porcí

Costa Food Group, Càrniques Celrà i Laboratoris Farmacèutics ROVI creen Glicopepton Biotech per produir compostos d’alt valor tecnològic a partir de subproductes del porcí. Es tracta d´una col·laboració empresarial que suposa la constitució d´una de les primeres estructures a nivell nacional per al´autoabastiment d´heparines i de productes amb alt valor nutritiu destinats a pinsos per a animals i fertilitzants a Espanya.

El projecte contempla la creació d’una planta que es localitzarà a la Plataforma Logística Industrial de Fraga (Osca) amb una superfície de 25.000 m2 en la construcció dels quals s’invertiran de forma conjunta aproximadament 40 milions d’euros. S’estima que aquesta iniciativa suposi la generació de 30 llocs de treball directes i 20 d’indirectes, conformant un equip altament qualificat.

La iniciativa plasma el concepte d’economia circular i uneix els sectors porcí i farmacèutic. Aquest projecte persegueix, per una banda, la creació de valor tant econòmic com tecnològic en aconseguir transformar la mucosa del porc en un producte biotecnològic d’alt valor afegit, com és l’heparina, i, per altra banda, el desenvolupament de fertilitzants i nous complements alimentaris per a animals.

 

 

 

Fàrmac anticoagulant

Glicopepton Biotech uneix l’experiència de ROVI com a empresa líder en la investigació d’heparines de baix pes molecular (HBPM), amb el posicionament de Costa Food Group, tercer grup porcí europeu més gran i l’experiència de Càrniques Celrà, referent carni.

La HBPM és un fàrmac anticoagulant utilitzat per prevenir i tractar la malaltia tromboembòlica venosa. Es tracta d’un producte d’origen biològic la matèria primera del qual s’obté de la mucosa intestinal dels porcs.

Amb Glicopepton Biotech es crearà una estructura per a la investigació i el desenvolupament que a més buscarà revaloritzar la resta de productes que es generin en aquest procés per poder ser usats com a pinso d’alt valor nutritiu per a animals o fertilitzants. El projecte se sotmetrà a l’obtenció dels permisos i les autoritzacions administratives i regulatòries que siguin procedents.

 

MÉS INFORMACIÓ

www.linkedin.com/company/grupoempresarialcosta

www.linkedin.com/company/costafoodgroup

https://www.rovi.es/

http://ccelra.eu/

Col·laboradors