2on Simposi de Benestar Animal Europeu organitzat per Interovic, Provacuno i JTT a Brussel·les

El proper 20 de setembre tindrà lloc la segona edició del Simposició de Benestar Animal Europeu que, en aquesta ocasió, tindrà lloc a Sparks, Brussel·les. Aquest simposi, organitzat per les interprofessionals Interovic (oví i cabrum), Provacuno (boví) i la interprofessional hongaresa JTT (oví), sorgeix amb la necessitat de crear un punt de trobada on reunir tots els actors implicats en cuidar i garantir i assegurar el benestar dels animals, i aspira a ser un fòrum d’interès internacional per a totes les baules de la cadena de producció del sector carni.

Aquestes tres associacions tenen un compromís seriós amb el benestar animal, la sostenibilitat, l’estratègia Farm to Fork i l’objectiu Carbono Neutral 2050. Aquest compromís no només es queda en bones intencions, sinó que es demostra amb les diferents iniciatives que cadascuna de les organitzacions està liderant i implantant entre els seus productors per garantir lèxit en la lluita per frenar el canvi climàtic i un model de producció sostenible i respectuós.

 

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA ONLINE O PRESENCIAL

 

 

 

Serà la segona edició d’una trobada focalitzada en el benestar d’animals de producció ramadera en general i dels remugants d’aptitud càrnia en particular. Possiblement, la primera trobada mundial d’aquestes característiques i dimensions per tractar, des de l’àmbit científic, tots els aspectes que garanteixen el benestar animal.

El benestar animal a la marca de la UE

L’objectiu serà que científics, tècnics, productors, certificadors, ramaders i diferents stakeholders de la cadena debatin i analitzin, des d’un punt de vista científic i tècnic, la situació del benestar animal en el marc de la Unió Europea.

Es prestarà especial atenció als aspectes d’aplicació de les propostes legislatives que afecten la realitat ramadera i l’aportació de sistemes de certificació acreditada com a eines per atorgar plenes garanties d’objectivitat en la valoració del benestar dels animals a totes les parts implicades: ramaders , cadena de distribució, consumidors i administracions públiques.

L’organització i la secretaria tècnica del Simposi anirà a càrrec d’un selecte grup d’experts, científics i tècnics d’experiència acreditada en l’àmbit d’aquesta matèria.

 

PROGRAMA

 

8.30 – 9.30 Registre i cafè de benvinguda

9.30 – Benvinguda oficial

9.35 – Inauguració institucional

9.50 – Taula rodona #1 – Anàlisi de situació sobre el benestar animal en la producció ramadera a Europa

11.00 – Ronda de preguntes

11.30 – Taula redodna #2 – De la ciència a la taula, passant per la certificació

12.40 – Ronda de preguntes

13.00 – 14.00 Lunch

14.00 – Taula rodona #3 – Consum i benestar animal

15.10 – Ronda de preguntes

15.45 – Conclusions

15.55 – Clausura institucional

Col·laboradors