Ainia crea una biblioteca digital de dades per augmentar la seguretat alimentària i lluitar contra el fraude

Ainia desenvolupat el projecte ‘Globalsafefood’ per crear una biblioteca digital de dades per augmentar la seguretat alimentària i lluitar contra el frau. Es tracta d’un datalake capaç de fusionar informació interna de les empreses, com ara analítiques de laboratori o sensors de control de procés amb informació externa, com ara alertes i esdeveniments de seguretat alimentària.

 

 

Com aprofitar els “rebosts de dades” de les empreses d’alimentació per aconseguir més seguretat alimentària és el principal objectiu d’aquest projecte, que permetrà a les empreses anticipar-se a potencials riscos que puguin afectar els seus productes, ajudant-los a rendibilitzar les dades que fins i tot el moment han anat emmagatzemant.

En l’actualitat, amb la tendència global cap a la digitalització dels processos, les empreses d’alimentació disposen cada vegada de més quantitat de dades emmagatzemades en els seus “rebosts”, però no sempre es recuperen per rendibilitzar-los. Es poden identificar situacions de risc alimentari que van començar sense ser aparentment molt rellevants, i que van acabar afectant la cadena de subministrament.

Col·laboradors