Alerta per la pujada de preus de gas i com afecta el tractament de purins

ADAP,, l’Associació per al Desimpacte Ambiental dels Purins, denuncia una “situació crítica” a les plantes de tractament de purins. Les plantes estan parades a conseqüència dels alts preus del gas, la incertesa regulatòria, la intervenció del mercat. Per aquest motiu l’associació demana al Ministeri per a la Transició Ecològic i el Repte Demogràfic “un marc regulador estable que garanteixi la continuïtat i estengui la vida de les plantes”.

Per ADAP aquestes plantes actuen com un ‘partner’ ecològic del sector porcí, en donar resposta a l’excedent dels subproductes. Segons l’informe de la consultora AFI el sector porcí és “un important vector de creixement de l’economia espanyola, amb una alta capacitat de generació de llocs de treball” i les plantes de tractament “són un dels grans aliats dels ramaders a la descarbonització del sector porcí”.

AFI assenyala la conveniència d'”estendre la vida útil de les plantes ADAP i d’impulsar una nova regulació que afavoreixi la construcció de noves instal·lacions i la inversió en tecnologies innovadores”.

 

INFORME AFI

Col·laboradors