Anafric agraeix a Pedro Sánchez el suport al sector ramader carni però demana més suport i col·laboració

Anafric, Associació Càrnia Espanyola, agraeix al president Pedro Sánchez, les seves declaracions de suport al sector en una entrevista recent a un mitjà de comunicació. “Però el suport s’ha de donar en fets i no en paraules”, afirma José Friguls, president de l’entitat. “El sector està sofrint atacs malintencionats, acusant-nos de ser culpables del canvi climàtic. Davant aquest assetjament i enderrocament, Anafric demana més suport per part del Govern. No es poden fer unes declaracions perquè acontentin el sector mentre es presenta l’Estratègia Espanya 2050 amb un contingut antiramaderia a Europa”. Friguls exigeix a Sánchez més compromís amb el sector i col·laboració per a defensar-lo “més i millor a Europa” i una reunió urgent.

Declaracions del president del Govern

“Si hi ha un sector compromès amb la mitigació i adaptació al canvi climàtic és precisament el sector del camp. Perquè viu en el camp. Perquè treballa en el camp. El sector agroalimentari és molt conscient dels efectes del canvi climàtic, i que hem de modernitzar i transformar el sector del camp”.  Per a Anafric aquestes declaracions “són benvingudes” però no deixen de ser “pura teoria sense gens de pràctica”,  puntualitza.

Per això des de Anafric se  sol·licita al president del Govern una reunió urgent.  “El nostre sector està i estarà fermament compromès amb el medi ambient. Som la solució, no el problema i Anafric vol ser un interlocutor vàlid per a demostrar que el canvi en el sector carni – ramader és ja una realitat”.

Polèmica pel vídeo del ministre Alberto Garzón

Davant l’emissió del vídeo del ministre Alberto Garzón demanant menys consum de carn, *ANAFRIC va exigir “amb urgència, una rectificació pública” en donar per unes certes xifres no contrastades. Les associacions representatives del sector industrial i carni a Espanya han condemnat aquestes declaracions, que han aixecat tota una tempesta en el sector en contra del ministre.

Col·laboradors