Anafric demana al govern en el seu viatge a la Xina que no oblidi el sector carni

Anafric ha sol·licitat per carta al president del Govern, Pedro Sánchez, que avanci en les negociacions amb el govern xinès per agilitzar el tràmit per a l’obertura del país asiàtic a la importació de carn de boví i oví-capri d’Espanya. Per a José Friguls, president de l’associació, “és una gran oportunitat per culminar molts anys d’espera”.

Anafric, en representació de les empreses espanyoles de carn de boví i oví-caprí, ha aprofitat el viatge que Pedro Sánchez ha de fer aquesta setmana a la primera visita d’un líder europeu al president xinès, Xi Jinping, des que aquest es reunís amb Putin, perquè expressar al president del govern espanyol que difienda els interessos del sector. “Fa molt de temps que estem en negociacions amb el Govern xinès. Les indústries espanyoles han invertit molts diners amb l’objectiu de donar a conèixer el sistema productiu espanyol i el valor afegit que té la carn de boví i oví-capri espanyola”.

Oportunitat
La Xina incrementa les importacions de boví, més d’un 30% segons les dades del sector, “i creiem que ens hauríem d’aprofitar d’aquesta situació”, expliquen des d’Anafric. “Per això cal desembussar les negociacions i posar fil a l’agulla. Nosaltres tenim el producte i les certificacions, el Govern ha d’obrir el camí”.

Col·laboradors