Anafric participa al 1r Fòrum de la Indústria Agroalimentària de Catalunya

El sector agroalimentari és el primer de leconomia catalana i un dels sectors exportadors més dinàmics. El volum i el valor de les seves exportacions creixen any rere any, generant un volum de negoci de 43.088 M€, xifra que equival al 19% del PIB de Catalunya i ocupa directament 177.031 treballadors. Els dies 28 i 29 de novembre, Barcelona acollirà la primera edició del Fòrum de la Indústria Agroalimentària, un esdeveniment on es parlarà sobre estructuració del sector, sostenibilitat, digitalització i millora de processos, finançament, comunicació i noves tendències del sector.

Anafric, , a través del seu president, José Friguls, serà present el proper 29 de novembre en una de les taules de debat que en els darrers anys més expectatives ha generat, la comunicació al sector.

 

 

La inauguració serà el 28 de novembre, a càrrec de Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DACC (Departament d’Acció Climàtica i Agenda Rural). Durant les dues jornades, que es duran a terme a l’Auditori ONCE de Barcelona, s’han estructurat 7 mòduls temàtics:

Dia 28:

  • ESTRUCTURACIÓ DEL SECTOR. Diferents associacions i empreses presentaran com sorganitza la indústria agroalimentària de Catalunya. El mòdul estarà moderat per Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DACC.
  • SOSTENIBILITAT. On es tractaran temes com els reptes de la implantació del RD 1616/2022, els tractaments i la reutilització de l’aigua a la indústria agroalimentària, la gestió de l’aigua en el context d’emergència hídrica i les energies renovables. La taula rodona serà moderada per Francesc Ribera, del Clúster Energia Eficient de Catalunya.
  • DIGITALITZACIÓ I MILLORA DE PROCESSOS. Es parlarà de ciberseguretat al sector agroalimentari, noves tecnologies com a motor d’un creixement sostenible i la digitalització de les pimes agroalimentària.
  • FINANÇAMENT. El protagonisme serà per al PERTE agroalimentació i el finançament verd i de la innovació.

Dia 29:

  • COMUNICACIÓ. La importància de la comunicació al sector agroalimentari, on s’exposarà les experiències de diverses associacions i empreses amb un ús de la comunicació de manera transversal. En aquest mòdul, José Friguls exposarà l’experiència offside i inside de l’associació. El mòdul serà moderat per Ruth Gumbau, periodista.
  • ODS. Joan Gòdia presentarà la Guia ODS.
  • ALIMENTACIÓ I INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA DEL FUTUR. Es parlarà de les tendències de futur, la proteïna i l’alimentació del futur.

La cloenda estarà a càrrec de l’Honorable Conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort.

 

CONSULTA L’AGENDA COMPLETA EN AQUEST ENLLAÇ (CATALÀ)

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors