Anafric participa al 1r Fòrum de la Indústria Agroalimentària de Catalunya

El sector agroalimentari és el primer de leconomia catalana i un dels sectors exportadors més dinàmics. El volum i el valor de les seves exportacions creixen any rere any, generant un volum de negoci de 43.088 M€, xifra que equival al 19% del PIB de Catalunya i ocupa directament 177.031 treballadors. Els dies 28 i 29 de novembre, Barcelona acollirà la primera edició del Fòrum de la Indústria Agroalimentària, un esdeveniment on es parlarà sobre estructuració del sector, sostenibilitat, digitalització i millora de processos, finançament, comunicació i noves tendències del sector.

Anafric, , a través del seu president, José Friguls, serà present el proper 29 de novembre en una de les taules de debat que en els darrers anys més expectatives ha generat, la comunicació al sector.

 

 

La inauguració serà el 28 de novembre, a càrrec de Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DACC (Departament d’Acció Climàtica i Agenda Rural). Durant les dues jornades, que es duran a terme a l’Auditori ONCE de Barcelona, s’han estructurat 7 mòduls temàtics:

Dia 28:

  • ESTRUCTURACIÓ DEL SECTOR. Diferents associacions i empreses presentaran com sorganitza la indústria agroalimentària de Catalunya. El mòdul estarà moderat per Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DACC.
  • SOSTENIBILITAT. On es tractaran temes com els reptes de la implantació del RD 1616/2022, els tractaments i la reutilització de l’aigua a la indústria agroalimentària, la gestió de l’aigua en el context d’emergència hídrica i les energies renovables. La taula rodona serà moderada per Francesc Ribera, del Clúster Energia Eficient de Catalunya.
  • DIGITALITZACIÓ I MILLORA DE PROCESSOS. Es parlarà de ciberseguretat al sector agroalimentari, noves tecnologies com a motor d’un creixement sostenible i la digitalització de les pimes agroalimentària.
  • FINANÇAMENT. El protagonisme serà per al PERTE agroalimentació i el finançament verd i de la innovació.

Dia 29:

  • COMUNICACIÓ. La importància de la comunicació al sector agroalimentari, on s’exposarà les experiències de diverses associacions i empreses amb un ús de la comunicació de manera transversal. En aquest mòdul, José Friguls exposarà l’experiència offside i inside de l’associació. El mòdul serà moderat per Ruth Gumbau, periodista.
  • ODS. Joan Gòdia presentarà la Guia ODS.
  • ALIMENTACIÓ I INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA DEL FUTUR. Es parlarà de les tendències de futur, la proteïna i l’alimentació del futur.

La cloenda estarà a càrrec de l’Honorable Conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort.

 

CONSULTA L’AGENDA COMPLETA EN AQUEST ENLLAÇ (CATALÀ)

 

 

Col·laboradors