Arriben les primeres bótes d’aigua regenerada de la depuradora a les indústries adoberes d’Igualada

Leather Cluster Barcelona ha organitzat una visita a la planta pilot de l’estació de regeneració d’aigua (ERA) instal·lada a la depuradora (IDR). Aquest projecte ambiciós de la construcció d’una Estació Regeneradora d’Aigua (ERA) consisteix a tractar els efluents de la planta de depuració d’IDR (l’aigua de sortida de la planta, ja depurada), per obtenir un flux d’aigua osmotitzada (aigua pràcticament pura) i un altre d’aigua salada, totes dues reutilitzables per a la indústria adobadora o per a altres usos.

 

 

En moments tan crítics pel que fa al recurs més valuós com és l?aigua, Leather Cluster Barcelona fa una actuació en clau clúster i responsable socialment; regenerar i reutilitzar laigua. Un projecte que contribueix també, entre d’altres, amb el capítol 6 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides que fa referència al Sanejament i l’Aigua Neta.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està apostant des de fa anys per l’ús de recursos no convencionals per incrementar la garantia i la disponibilitat de l’aigua. Un d’ells és l’aigua regenerada que s’obté a partir de l’aplicació d’un tractament addicional a l’aigua ja depurada, mitjançant instal·lacions anomenades terciaris o Estacions Regeneradores d’Aigua (ERA).

La planta pilot actual és la que permetrà determinar els paràmetres de disseny per a una futura planta industrial de membranes i, alhora, amb l’aigua que s’està produint ja s’estan fent les primeres produccions experimentals a les fàbriques.

Leather Cluster Barcelona és un entorn de cooperació competitiva per promoure projectes estratègics transversals i transformadors per impulsar l’ecosistema del sector de la pell català. El clúster és una entitat acreditada dins del programa Catalonia Clusters i compta amb el suport d’Acció.

Col·laboradors