Article: Els nens i les dietes restrictives d’aliments d’origen animal

“La restricció d’aliments d’origen animal pot comprometre l’aportació de diversos nutrients essencials per a l’organisme i, com a conseqüència, presentar efectes negatius en el creixement i el desenvolupament durant l’edat infantil”. Així de contundent és l’article de José Manuel Álvarez publicat a la revista de La Voz del Gremio de Saragossa.

 

 

Una dieta vegetariana o vegana ha d’estar suplementada amb vitamina B12 i vitamina D i iode, en qualsevol cas, mentre que altres nutrients com el ferro, el calci, l’àcid docosahexaenoic i el zinc, s’han de valorar cas per cas. “En totes les etapes de la vida, però especialment durant el creixement i el desenvolupament, l’alimentació ha de ser variada i equilibrada, incloent-hi tots els grups d’aliments.

Per això, l’expert en comunicació i responsable de Carn i Salut explica que “una alimentació equilibrada ha d’incloure proteïnes d’origen animal i vegetal. La millor manera d’obtenir-les és l’alternança de la carn, el peix i els derivats amb altres aliments també rics en proteïnes d’origen vegetal”.

BAIXAR ARTICLE

Col·laboradors