Bateria de mesures de la Junta de Castella i Lleó per donar liquiditat a agricultors i ramaders

La Junta de Castella i Lleó, a través de mesures de diversa naturalesa, subministrarà liquiditat als agricultors i ramaders per ser la base de el sector agroalimentari, de gran contribució a el PIB de la comunitat autonóma i per al qual també ha demanat ajuda a el Govern de Espanya. Els ajuts es publiquen el 28 d’abril.

El conseller d’Agricultura i Ramaderia, Jesús Juliol Carnero, concedirà algunes ajudes relacionades amb la sequera corresponents als dos últims anys, i d’altres sobre l’emmagatzematge privat de lletó i cabrit.

El conseller també ha anunciat una ordre amb prestem per a circulant de fins a 200.000 euros amb aval públic. Carnero, entre d’altres mesures, ha recordat la signatura prevista per aquest avui dilluns (27 d’abril) de la nova plataforma Campo de Encuentro, que a través del web de la conselleria facilités una solució als productes sense sortida a causa de la crisi social i sanitària del Covid-19.

D’altra banda, l’administració autonòmica pagarà els interessos de la pròrroga per un any més dels préstecs sol·licitats en 2017 per la sequera, al voltant de 1,5 milions, a través d’una ordre que publicarà aquest dimarts (28 d’abril) el Boletín Oficial de Castella i Lleó.

Col·laboradors