Cooperativa d’Ivars, Agromont i Carns B, millors analistes de boví del PronosVac 2023

Eliseu Isla, de Cooperativa d’Ivars; Pau Salse, d’Agromont SL i Ramon Cortadellas, de Carns B s’han proclamat guanyadors de la VII edició dels premis PronosVac, guardons que lliura Mercolleida conjuntament amb Mercamúrcia, i que reconeixen els millors analistes del mercat boví de l’any 2023.

 

 

 

L’acte ha tingut lloc a les Instal·lacions Centrals de Cobadu a Zamora i ha reunit mig centenar de persones, entre les quals hi havia operadors del sector boví, institucions i col·laboradors de Mercolleida procedents de tot el territori espanyol.

Els premis PronosVac reconeixen els millors analistes de la taula del MonVac -Mercat en Origen Nacional del Boví de Carn-, constituïda actualment per les llotges de Mercolleida i de Mercamurcia. Cada dimecres, els operadors d’aquesta taula es reuneixen a les instal·lacions de Mercolleida, ja sigui presencialment o per videoconferència, a l’anomenada Junta de Preus del MonVac, que té l’objectiu d’establir les cotitzacions de les diferents categories del boví de carn nacional d’acord amb la realitat del mercat del moment. Instants previs a la reunió, els integrants d’aquesta taula fan un pronòstic del resultat amb què creuen que s’acabarà la sessió i en base a aquest pronòstic s’organitzen els premis PronosVac.

Els guardonats de les diferents categories són els següents:

  • Premi PronosVac Mascle Creuat: Eliseu Isla, de Cooperativa d’Ivars.
  • Premi PronosVac Femella Creuada: Pau Salse, d’Agromont SL. Premi PronosVac Frisón: Ramón Cortadellas, de Carns B.
  • Premi PronosVac Femella Catalana: Pau Salse, d’Agromont SL.

 

 

És el primer any que els premis PronosVac se celebren a Zamora, atès que el certamen canvia cada any de seu. A més, com a conseqüència de la pandèmia, es van haver d’ajornar durant 2 anys.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors