De la Granja a la Mesa i les seves paradoxes. Paradoxa, 9. Seguretat alimentària

Amb la crisi de la covid19, hem tornat a posar sobre la taula el tema dels proveïments alimentaris. Tots hem estat més vulnerables. Segons la FAO, en els propers 30 anys hauríem alimentar prop de 2.000 milions de persones MÉS.

A més, el 2050, al voltant del 70% de la població mundial viurà a les ciutats ia les zones urbanes. Només un percentatge mínim de la població haurà d’encarregar de l’agricultura i la ramaderia.

Què passaria, aleshores, si es continua reduint la ramaderia i l’agricultura?

1.- Hauríem menys menjar que portar a la nostra taula.

2.- Es generaria caos social.

El debat entre sostenibilitat i alimentació està generant un onada de sentiments que no beneficia en res a cap de les parts. NOMÉS LA CIÈNCIA, ens pot ajudar a entendre com hem d’organitzar globalment per a proporcionar una ramaderia sostenible i que garanteixi ALIMENTS PER A TOTS.

 

Col·laboradors