El 95% de les empreses del sector alimentari ja treballen en la reducció i prevenció del malbaratament alimentari

El director general del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, José Miguel Herrero, ha explicat durant la inauguració de l’11a Punt de Trobada Contra el Malbaratament Alimentari, organitzat per AECOC que “Espanya està a primera línia de la UE en la reducció del malbaratament alimentari” .

Segons les xifres facilitades pel MAPA i recollides per Revista Cárnica, la pèrdua d’aliments a les llars va baixar un 6,2% el 2022, “gràcies a la col·laboració entre administració i empreses. Més del 95% treballen en la prevenció i reducció del malbaratament alimentari”. A l’última dècada, segons AECOC, la taxa de malbaratament de la cadena s’ha reduït a la meitat.

 

 

Webinar d’Anafric sobre el malbaratament alimentari

Tot i que cada any les xifres demostra que a Espanya s’aprofiten millor els aliments, encara més de la meitat del malbaratament d’aliments es produeix a les llars, segons les dades del MAPA. La 4a edició del Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments ha servit de marc perquè Anafric, associació empresarial càrnia, presenti als seus socis la campanya AnafricZero, una iniciativa que pretén aglutinar les iniciatives que el sector està duent a terme per frenar el malbaratament, d’una banda, i ser un punt de referència per cercar informació sobre aquest tema. Totes les informacions es poden trobar a anafriczero.anafric.es ia les xarxes socials

Amb aquest pas es pretén fer un cridament a lacció del sector públic i privat per reduir la pèrdua i el malbaratament daliments i contribuir a la consecució de l?Agenda 2030.

Des d’Anafric es considera que la indústria càrnia ha de ser “indispensable” en la lluita contra el malbaratament. Durant la presentació, s’ha posat sobre la taula per què cal que totes les baules de la indústria càrnia lluiti contra el malbaratament:

1.- El malbaratament de carn significa desaprofitar recursos, la qual cosa augmenta els costos de producció.
2.- Si no aprofitem la carn, llencem els diners invertits.
3.- El malbaratament de carn pot estar lligat amb problemes de seguretat alimentària.
4.- El malbaratament de carn malmet la imatge de la indústria.
5.- El malbaratament va lligat a la sostenibilitat ambiental.

Per tot això, Anafric insisteix que cal que la societat tingui una imatge clara que la indústria càrnia fa temps que lluita contra el malbaratament. Per això, la web i les xarxes socials, amb l’etiqueta #AnafricZERO, són una plataforma de comunicació essencial per difondre aquest missatge.

Col·laboradors