El Congrés d’Alimentació Animal de CESFAC se centra en la sostenibilitat

La setena edició del Congrés Internacional d’Alimentació Animal ha girat al voltant del lema Junts per una alimentació animal sostenible. En congrés, organitzat per CESFAC (Confederació Espanyola de Fabricants d’Aliments Compostos Per a Animals) ha posat en valor tots els reptes que ha aconseguit superar el sector de l’alimentació animal durant els darrers anys, gràcies a la qual cosa han aconseguit mantenir viva la cadena de subministrament d’aliments per a animals durant la pandèmia provocada per la COVID19, el temporal Filomena, la guerra d’Ucraïna i fins i tot durant l’atur del transport del mes de març passat.

 

 

 

 

Dels reptes futurs, ha destacat la volatilitat dels mercats de primeres matèries, els forts increments dels costos energètics, la crisi que avui dia pateix la ramaderia o l’escenari d’alça inflacionista.

El Congrés, els seus objectius

El congrés ha posat el focus en la sostenibilitat. Ha abordat com es pot promoure un model de producció d’aliments per a animals més sostenible (Agenda 2030), tant des del punt de vista econòmic com des de la perspectiva mediambiental i social.

Diferents experts de primer nivell van exposar les principals mesures de reducció de resistències antimicrobianes i s’han debatut les normatives sectorials vigents, aprofundint en els reptes del present i futur dels mercats de primeres matèries, entre altres temàtiques d’interès.

Col·laboradors