El mercat de la carn de porc i pollastre a Sud-àfrica 2020: Estudi de l’ICEX. Bon moment per a les costelles de porc i el pollastre congelat

L’ICEX ha publicat l’estudi ‘El mercat de la carn de porc i pollastre a Sud-àfrica 2020’ Elaborat per Carlos Pérez-Valenzuela, de l’Oficina Econòmica i Comercial d’Espanya a Johannesburg, ofereix en 48 pàgines un complet treball amb dades dels sectors porcí i avícola de carn de 2015-2019.

L’estudi, s’apunta, s’ha de contextualitzar en una situació econòmica en la qual, abans de l’arribada de la pandèmia mundial de la COVID-19, Sud-àfrica es trobava en recessió tècnica, a causa de la contracció de l’economia en els dos últims trimestres de l’any 2019, 1,4% i 0,8% respectivament. Pel que es dedueix que la situació econòmica es veurà agreujada, després dels mesos de quarantena al país, a causa de virus, els efectes han produït una crisi mundial sense precedents.

Sud-àfrica és el principal productor de carn de pollastre de el sud d’Àfrica i representa el 80% de la producció total de tot l’Àfrica Austral. Hi ha una classe mitjana negra creixent, que està canviant els hàbits de consum amb productes carnis de més valor i més nutritius, en lloc de productes com el blat de moro. Els principals canals de distribució són, sense cap mena de dubte, les grans cadenes de supermercats, amb gran capacitat de compra.

Les perspectives dels sectors són positives ja que, tot i que són mercats madurs i desenvolupats, es preveu un creixement des del 2020 fins al 2024 en el volum de vendes de l’1,4% al sector de la carn porcina i un 18 , 6% en el sector de la carn de el pollastre.

Finalment, les oportunitats són clares per a les empreses espanyoles de el sector: les costelles de porc és un producte molt consumit pels sud-africans, de manera que l’exportació d’aquest producte congelat seria un bon punt de partida per a l’entrada al país, a l’ igual que amb les peces de pollastre congelades o la peça de pollastre completa.

Consulteu el document sencer, previ registre, aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors