El sector carni, protagonista al 37 Saló Gourmet

El Saló Gourmets torna als pavellons d’Ifema, on del 22 al 25 d’abril tornarà a ocupar, per segona vegada consecutiva, cinc pavellons, el 3, 4, 5, 6 i 8, a IFEMA Madrid per oferir activitats, on els expositors poden mostrar els seus productes, fer presentacions, reunir-se amb proveïdors i promocionar les seves novetats. Cinc pavellons plens de qualitat, en què els expositors presentaran en societat els seus productes més nous recolzats per la garantia que proporciona Saló Gourmets, on només hi ha lloc per als perfils professionals més adequats que busquen tancar importants acords comercials i posicionar-se en mercats estrangers.

 

 

 

 

 

La nova cita comptarà amb el Marroc com a País d’Honor, Andalusia com a Comunitat Autònoma Convidada i fins a set escenaris plens d’activitats com el 30è Concurs de Talladors de Pernil / Devesa d’Extremadura.

Els concursos
El Concurs de Talladors de Pernil / Devesa d’Extremadura celebra el 30è aniversari buscant el millor tallador que s’atreveixi a mesurar la seva destresa davant d’un pernil de la DOP Devesa d’Extremadura que un any més, i ja van tres dècades, patrocina aquest campionat.

És un dels clàssics del Saló. Sis talladors competeixen en destresa davant d’un jurat de professionals que valora paràmetres com: el gruix i la mida del tall, la rectitud del tall, la presentació del plat, la neteja i la velocitat, entre d’altres.

29è Campionat d’Espanya de Sommelers Terra de Sabor. El concurs té com a objectiu divulgar la cultura de la sommeleria així com seleccionar el millor professional que es converteix en el “Millor Sommelier d’Espanya” i representa Espanya al Campionat Mundial de Sommeliers ASI (Association de la Somellerie Internationale).

16è Campionat d’Obridors d’Ostres. Un espectacle únic on els concursants mostren el seu virtuosisme obrint 30 ostres manualment en el menor temps possible.

14è GourmetQuesos, Campionat dels Millors Formatges d’Espanya 2024. Prop de 900 mostres, 60 jutges, dues fases classificatòries, 20 categories, 60 finalistes i 1 guanyador absolut són els ingredients del campionat més prestigiós d’Espanya dedicat al formatge.

7º Concurs Nacional “A la recerca del Millor Cachopo elaborat amb Vedella Asturiana I.G.P“. Per tal de donar un valor afegit al ja famós cachopo i donar suport als establiments hostalers que l’elaboren amb Vedella Asturiana I.G.P., el Consell Regulador convoca aquest concurs on hi participen diferents restaurants d’Espanya.

10è Campionat de Tiratge de Cervesa Estrella Galicia. En aquesta gran final nacional es reuneixen els diferents campions dels certàmens regionals, tractant així un campionat de tiratge de cervesa del més alt nivell.

5è Campionat Nacional Art de Cisoria L’Encinar de Humienta / Grupo Gourmets. Al Segle XV el Marquès de Villena va escriure un elaborat tractat sobre l’art de tallar la carn o cisòria, com s’anomenava antigament. El 5è Campionat Nacional d’Art Cisoria Alzinar d’Humienta / Grupo Gourmets està dirigit a professionals que exerceixin la seva activitat a Espanya, recuperant la importància d’aquest coneixement tan bàsic i difícil de dominar.

Entre altres iniciatives.

Durant els quatre dies que dura el Saló els assistents poden gaudir de diferents zones temàtiques on conèixer i tastar els productes de qualitat presents a l’edició.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors