El sector carni, protagonista al 37 Saló Gourmet

El Saló Gourmets torna als pavellons d’Ifema, on del 22 al 25 d’abril tornarà a ocupar, per segona vegada consecutiva, cinc pavellons, el 3, 4, 5, 6 i 8, a IFEMA Madrid per oferir activitats, on els expositors poden mostrar els seus productes, fer presentacions, reunir-se amb proveïdors i promocionar les seves novetats. Cinc pavellons plens de qualitat, en què els expositors presentaran en societat els seus productes més nous recolzats per la garantia que proporciona Saló Gourmets, on només hi ha lloc per als perfils professionals més adequats que busquen tancar importants acords comercials i posicionar-se en mercats estrangers.

 

 

 

 

 

La nova cita comptarà amb el Marroc com a País d’Honor, Andalusia com a Comunitat Autònoma Convidada i fins a set escenaris plens d’activitats com el 30è Concurs de Talladors de Pernil / Devesa d’Extremadura.

Els concursos
El Concurs de Talladors de Pernil / Devesa d’Extremadura celebra el 30è aniversari buscant el millor tallador que s’atreveixi a mesurar la seva destresa davant d’un pernil de la DOP Devesa d’Extremadura que un any més, i ja van tres dècades, patrocina aquest campionat.

És un dels clàssics del Saló. Sis talladors competeixen en destresa davant d’un jurat de professionals que valora paràmetres com: el gruix i la mida del tall, la rectitud del tall, la presentació del plat, la neteja i la velocitat, entre d’altres.

29è Campionat d’Espanya de Sommelers Terra de Sabor. El concurs té com a objectiu divulgar la cultura de la sommeleria així com seleccionar el millor professional que es converteix en el “Millor Sommelier d’Espanya” i representa Espanya al Campionat Mundial de Sommeliers ASI (Association de la Somellerie Internationale).

16è Campionat d’Obridors d’Ostres. Un espectacle únic on els concursants mostren el seu virtuosisme obrint 30 ostres manualment en el menor temps possible.

14è GourmetQuesos, Campionat dels Millors Formatges d’Espanya 2024. Prop de 900 mostres, 60 jutges, dues fases classificatòries, 20 categories, 60 finalistes i 1 guanyador absolut són els ingredients del campionat més prestigiós d’Espanya dedicat al formatge.

7º Concurs Nacional “A la recerca del Millor Cachopo elaborat amb Vedella Asturiana I.G.P“. Per tal de donar un valor afegit al ja famós cachopo i donar suport als establiments hostalers que l’elaboren amb Vedella Asturiana I.G.P., el Consell Regulador convoca aquest concurs on hi participen diferents restaurants d’Espanya.

10è Campionat de Tiratge de Cervesa Estrella Galicia. En aquesta gran final nacional es reuneixen els diferents campions dels certàmens regionals, tractant així un campionat de tiratge de cervesa del més alt nivell.

5è Campionat Nacional Art de Cisoria L’Encinar de Humienta / Grupo Gourmets. Al Segle XV el Marquès de Villena va escriure un elaborat tractat sobre l’art de tallar la carn o cisòria, com s’anomenava antigament. El 5è Campionat Nacional d’Art Cisoria Alzinar d’Humienta / Grupo Gourmets està dirigit a professionals que exerceixin la seva activitat a Espanya, recuperant la importància d’aquest coneixement tan bàsic i difícil de dominar.

Entre altres iniciatives.

Durant els quatre dies que dura el Saló els assistents poden gaudir de diferents zones temàtiques on conèixer i tastar els productes de qualitat presents a l’edició.

 

Col·laboradors