El sector ramader-carni insta les CCAA a posar en valor en l’àmbit educatiu la ramaderia i el paper de la carn a la nutrició

El sector ramader-carni espanyol, a través de les seves sis Organitzacions Interprofessionals (ASICI, AVIANÇA, INTERCUN, INTEROVIC, INTERPORC I PROVACUNO), ha instat els responsables institucionals de les comunitats autònomes a promoure a les escoles i centres educatius la informació i el coneixement sobre la importància del món rural i el valor que la ramaderia hi juga, així com el paper fonamental que juguen els nutrients de la carn i els altres aliments d’origen animal en la correcta alimentació de la població infantil i juvenil, i la seva contribució a l’adequat creixement físic i desenvolupament cognitiu i intel·lectual.

 

 

Segons destaquen les interprofessionals, en els darrers temps estan apareixent algunes iniciatives reguladores sobre nutrició a l’entorn escolar restrictives sobre la ingesta d’aliments d’origen animal, així com continguts en llibres de text i altres materials escolars que traslladen als alumnes informació incorrecta sobre la producció i consum d’aliments, “amb el consegüent perill tant per a l’alimentació com per a la formació i el coneixement dels joves espanyols”.

Les comunitats autònomes, en tant que dipositàries de les competències normatives, “han de
prendre en consideració la importància i necessitat de no reduir el consum de carn en
els menjadors escolars, ateses les evidències científiques ja exposades que avalen aquesta
afirmació”.

Per a les sis interprofessionals: “L’alimentació dels nostres infants i joves, per l’enorme importància que això representa, no pot estar subjecta a una moda nutricional passatgera o orientació política concreta.

Alhora, s’insta a promoure a les escoles el coneixement sobre la importància del
món rural i el valor que la ramaderia exerceix en el mateix, a través de campanyes de
sensibilització que comptin amb els propis professionals del sector a través de les seves associacions
més representatives

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors