El sector ramader-carni insta les CCAA a posar en valor en l’àmbit educatiu la ramaderia i el paper de la carn a la nutrició

El sector ramader-carni espanyol, a través de les seves sis Organitzacions Interprofessionals (ASICI, AVIANÇA, INTERCUN, INTEROVIC, INTERPORC I PROVACUNO), ha instat els responsables institucionals de les comunitats autònomes a promoure a les escoles i centres educatius la informació i el coneixement sobre la importància del món rural i el valor que la ramaderia hi juga, així com el paper fonamental que juguen els nutrients de la carn i els altres aliments d’origen animal en la correcta alimentació de la població infantil i juvenil, i la seva contribució a l’adequat creixement físic i desenvolupament cognitiu i intel·lectual.

 

 

Segons destaquen les interprofessionals, en els darrers temps estan apareixent algunes iniciatives reguladores sobre nutrició a l’entorn escolar restrictives sobre la ingesta d’aliments d’origen animal, així com continguts en llibres de text i altres materials escolars que traslladen als alumnes informació incorrecta sobre la producció i consum d’aliments, “amb el consegüent perill tant per a l’alimentació com per a la formació i el coneixement dels joves espanyols”.

Les comunitats autònomes, en tant que dipositàries de les competències normatives, “han de
prendre en consideració la importància i necessitat de no reduir el consum de carn en
els menjadors escolars, ateses les evidències científiques ja exposades que avalen aquesta
afirmació”.

Per a les sis interprofessionals: “L’alimentació dels nostres infants i joves, per l’enorme importància que això representa, no pot estar subjecta a una moda nutricional passatgera o orientació política concreta.

Alhora, s’insta a promoure a les escoles el coneixement sobre la importància del
món rural i el valor que la ramaderia exerceix en el mateix, a través de campanyes de
sensibilització que comptin amb els propis professionals del sector a través de les seves associacions
més representatives

Col·laboradors