El sector ramader i carni europeu llança les seves fitxes nutricionals

La UECBV, patronal càrnia europea, ha presentat una nova iniciativa enfocada a fomentar la importància nutricional de la carn, juntament amb els darrers coneixements científics que subratllen el seu paper crucial en dietes equilibrades per a tots els grups de població. Els principals estudis científics publicats en els darrers dos anys marquen un canvi significatiu en la comprensió de les contribucions positives de la carn a una nutrició saludable.

 

 

Per això, des de la UECBV es pretén:

➔ Llençar nova llum sobre el valor nutricional de la carn i el seu paper crucial dins una dieta equilibrada.
➔ La carn és un component crucial per garantir la seguretat nutricional de la població de la UE.
➔ La carn proporciona proteïnes d’alt valor i serveix com a aliment natural assequible i fàcilment disponible, a banda de ser font de nombrosos micronutrients essencials.

 

El full informatiu sobre nutrició “Conegui la carn” (“Meet de Meat”) ofereix una anàlisi condensada i fàcil d’usar de la
composició nutricional de la carn, centrant-se en elements crucials com el contingut de proteïnes, essencials nutrients i pautes dietètiques.

 

“Conegui la carn”

Mentrestant, la Fitxa Nutricional “El paper de la carn en poblacions vulnerables” aprofundeix en els mecanismes a través dels quals el consum de carn millora la salut i la nutrició de grups de població específics com ara nens, dones embarassades i ancians.

 

“El paper de la carn en poblacions vulnerables”

La UECBV ha recopilat meticulosament els resultats de les darreres investigacions científiques, garantint la màxima precisió i rellevància. Aquest nou coneixement presenta una valuosa oportunitat per millorar la resiliència nutricional i eguritat en tots els grups de població a llarg termini i ha de servir com a base per a mesures polítiques a partir del 2024.

 

Els fulls informatius són fàcilment accessibles al lloc web de la UECBV ia les plataformes de xarxes socials, permetent al públic accedir-hi lliurement.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors