Es busca pastor. Torna el ramat d’ovelles a Collserola, Barcelona

Tot i alguns problemes d’última hora, Collserola tornarà a comptar amb un ramat mixt d’ovelles i cabres aquesta primavera com una mesura més de la campanya de prevenció d’incendis. Tal com avança La Vanguardia, l’Ajuntament de Barcelona preveu repetir l’experiència i el ramat s’instal·larà, com l’any passat, en un corral situat a l’antic camp de Futbol de Can Notari, al veïnat de la Font del Gos del districte de Horta-Guinardó.

 

 

 

El ramat serà mixt d’ovelles i cabres, format entre 250 i 400 exemplars format d’ovella ripollesa i cabra blanca de Rasquera, exemplars propis de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta acció és netejar el sotabosc, una mesura efectiva dins les campanyes de prevenció d’incendis. En l’experiència del 2022, el ramat es va menjar l’equivalent a 30 camps de futbol i es va demostrar que s’havia fet una millor prevenció que amb el desbrossament mecànic.

El contracte amb l’Ajuntament era de 26.000 euros l’any passat, prorrogable per un any més. Aquest any el pastor que es va fer càrrec no s’ha pogut presentar i, encara que la iniciativa segueix endavant, encara no es troba professional que se’n pot fer càrrec.

 

ET POT INTERESSAR

Vaques i ovelles bomber

Col·laboradors