Es busquen forners, carnissers i transportistes. Hi ha feina segura.

Cada cop hi ha més professions de les de “tota la vida” per a les quals resulta gairebé impossible trobar empleats. A Tele Madrid s’han fet ressò d’un problema que pot posar en dubte la supervivència d’un ofici com el de carnisser. Segons apuntava la televisió autonòmica, amb el 60% de les carnisseries, polleries i xarcuteries madrilenyes regentades per més grans de 45 anys el sector s’enfronta a la falta de relleu, malgrat la seva alta demanda d’ocupació. Hi ha feina diuen, garantit.

 

 

El mateix es plantegen a València. El Gremi de Forners i Pastissers de València i el Gremi de Carnissers-Xarcuters de València i Província (Grecarval) adverteixen de “la manca de relleu generacional per exercir els oficis tradicions dels seus sectors” i reclamen formació qualificada i atractiva davant aquest problema. Aquests col·lectius professionals incideixen que la manca de relleu generacional “comporta la desaparició de negocis, però també de coneixements i tradicions”.

A les Balears, mateix problema. El mercat laboral de les Balears acusa una important manca de mà d’obra als sectors del transport i carni, a més de per unes condicions de treball millorables, per una necessitat de formació i qualificació amb un cost sovint difícil d’assumir per empreses i treballadors.

 

 

Col·laboradors