Es crea SELMA: l’Associació Europea de Bestiar i Carn Sostenibles

Organitzacions europees del sector ramader-carni, entre elles PROVACUNO i INTEROVIC (Espanya), INTERBEV (França), FEBEV (Bèlgica), EDOK (Grècia), OI Intercarneitalia (Itàlia), i PZBM (Polònia), s’han unit per crear la primera associació europea dedicada a la cadena ramader-càrnica de boví, oví i cabrum: SELMA, sigles de Sustainable European Livestock & Meat Association. La creació de SELMA marca una fita important al sector, on altres països europeus ja han manifestat un gran interès per unir-se a l’associació.

 

 

 

El principal objectiu de SELMA és fomentar la unitat entre les parts interessades del sector, per tal de preservar el model europeu de producció sostenible en remugants. Aquesta col·laboració pretén representar col·lectivament els interessos del sector ramader i carni davant dels responsables europeus de la presa de decisions en un ampli espectre de qüestions que afecten les seves operacions.

 

És imperatiu garantir que els productes agrícoles i agroalimentaris importats compleixin les mateixes normes i reglaments rigorosos que s’apliquen a escala nacional i europea

 

La creació de SELMA és el resultat de la cooperació continuada entre aquestes associacions europees, que ja han col·laborat anteriorment en diverses iniciatives. Això ha inclòs la presentació de cartes conjuntes a la Comissió Europea, advocant per mesures com ara acords comercials recíprocs, la reforma del reglament INCO, i la promoció contínua de les carns europees als consumidors.

 

Política europea cohesionada

Atès que moltes decisions fonamentals relatives al sector ramader i carni es prenen a Brussel·les i no als diferents Estats membres, ha portat les Associacions fundadores a treballar de manera col·lectiva al voltant de preocupacions comunes en les qüestions que afecten la producció i comercialització de productes derivats dels remugants. Un exemple notable daquesta unitat és la crida a favor duna política europea cohesionada en relació amb els acords de lliure comerç, que compta amb el suport de nombrosos països europeus.

És imperatiu garantir que els productes agrícoles i agroalimentaris importats compleixin les mateixes normes i reglaments rigorosos que s’apliquen a escala nacional i europea.

A més, SELMA ha identificat altres temes crítics per a la col·laboració conjunta, incloent-hi les negociacions en curs a tres bandes sobre la Directiva d’emissions industrials, les propostes de directives sobre al·legacions mediambientals i les revisions de la legislació que regula el benestar animal, entre d’altres.

L’associació s’embarcarà al seu proper programa de treball a finals del 2023, continuant amb el seu compromís de promoure pràctiques sostenibles i representar els interessos de la indústria ramadera i càrnia europea.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors