Es crea una comissió d’investigació de benestar animal en el transport

El Parlament Europeu ha creat un comitè per investigar l’incompliment de les normes de la UE sobre protecció d’animals transportats. D’aquí a 12 mesos, han de presentar un informe en el qual recolliran les infraccions que trobin en l’aplicació de les normes de benestar animal de la UE durant el transport dins i fora de la UE.

El nou comitè ha d’investigar les presumptes violacions en l’aplicació de la legislació de la Unió Europea, dins i fora de la UE, per via aèria, carretera, ferrocarril i mar. Es centrarà en com els Estats membres estan implementant les normes de la UE i si la Comissió de la UE les està aplicant adequadament.

El comitè ha d’examinar:

  • La suposada manca de la Comissió de la UE d’actuar sobre l’evidència que les normes de la UE sobre el trasllat d’animals vius a través de la UE i de tercers països estan sent infringides de manera greu i sistemàtica.
  • Investigarà la sospita de falta d’implementació i compliment de les disposicions de la UE sobre assignació d’espai i espai lliure per a animals transportats, sobre el seu reg, alimentació i roba de llit, i sobre el sistema de temperatura i ventilació durant el transport.

 

Col·laboradors