Espanya visita la Xina per impulsar l’obertura del gegant asiàtic a la carn de boví

PROVACUNO  juntament amb el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, visiten la Xina per impulsar l’obertura del mercat asiàtic a la carn de boví d’Espanya en el marc de la fira SIAL China. Aquesta fira, que se celebra a Xangai del 28 al 30 de maig i és la més important a Àsia per l’afluència de professionals i la presentació dels majors productors de carn de boví del món, s’ha convertit en un objectiu de gran interès per a el sector espanyol.

 

Luis Planas ha organitzat una trobada a la fira amb empreses espanyoles, destacant-ne el bon posicionament a la Xina i la voluntat de negociar noves obertures de productes, incloent-hi la carn de boví. A aquest efecte, divendres es durà a terme una ronda de negociacions per dinamitzar aquest compromís.

Durant la seva visita a l’estand de PROVACUNO a la fira, Planas va mantenir una reunió amb el vicepresident de la interprofessional, Raúl Sanz; el director d’Internacionalització, José Ramón Godoy; i representants de les empreses de boví presents a l’esdeveniment.

 

Luis Planas ha organitzat una trobada a la fira amb empreses espanyoles, destacant-ne el bon posicionament a la Xina i la voluntat de negociar noves obertures de productes, incloent-hi la carn de boví

 

La prèvia: visita de la Xina a Espanya

De manera prèvia a l’acció a la Xina, es va produir la visita del viceministre d’Agricultura de la Xina a Espanya, on es van fer trobades amb empresaris espanyols i es va comptar amb la participació de la senyora María del Carmen González Serrano en representació del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació d´Espanya.

Durant la visita, on es va poder comprovar els sistemes de control sobre els productes, la traçabilitat i els estàndards de seguretat alimentària al més alt nivell mundial, es va traslladar a la delegació xinesa la voluntat del conjunt d’empreses de boví espanyoles d’accelerar l’aprovació de la carn de boví espanyola per a la seva exportació a la Xina.

 

La Xina és el principal importador de carn de boví del món, amb una demanda que supera els 3 milions de tones. Per aquesta realitat i pel potencial del país asiàtic cap als productes de qualitat com la carn de boví espanyola, fa que el sector subratlli com a prioritari l’obertura del mercat asiàtic després de cinc anys d’intens treball

La presència a la fira s’emmarca en el conveni que el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) manté amb les organitzacions interprofessionals càrnies espanyoles per a la promoció al mercat exterior. Aquesta activitat ha estat l’eix de les accions desenvolupades a la Xina per PROVACUNO durant l’última setmana, on a més s’han fet visites a establiments de producció de carn de boví, anàlisi de mercat amb la presa de dades a punts de venda, trobades amb importadors i empreses espanyoles, i entrevistes amb representants de ladministració xinesa.

La Xina és el principal importador de carn de boví del món, amb una demanda que supera els 3 milions de tones. Per aquesta realitat i pel potencial del país asiàtic cap als productes de qualitat com la carn de boví espanyola, fa que el sector subratlli com a prioritari l’obertura del mercat asiàtic després de cinc anys de treball intens.

Col·laboradors