Extremadura allarga la vigència del pasturatge per lluitar contra els incendis. Informe de la WWF a favor del pasturatge per lluitar contra el canvi climàtic

Extremadura ha publicat a través del Diari Oficial d’Extremadura (DOE) l’ampliació de la vigència temporal per realitzar el pasturatge controlat amb bestiar oví, com a mesura de prevenció d’incendis forestals i eliminació de la vegetació en competència amb la plantació, en determinades superfícies acollides a les ajudes al repoblament en terres agrícoles, fins al proper 30 de juny.

 

Foto de @freepic

Per continuar realitzant aquesta activitat el terreny forestal ha de comptar amb prou pastura, haurà d’estar garantida la no realització de danys a la plantació objecte de l’ajut.

Per ampliar la informació, cliqueu en aquest enllaç

 

 

Informe de la WWF a favor del pastoreo para luchar contra el cambio climático

Informe de la WWF a favor del pasturatge per lluitar contra el canvi climàtic

La WWF ha publicat un informe titulat “Pastoreig contra incendis. Proposta de WWF Espanya per adaptar el territori al canvi climàtic”, en què afirmen que “la ramaderia extensiva pot jugar un paper rellevant per recuperar un paisatge heterogeni, que alterna zones de bosc amb àrees cultivades i pasturejades, que a més de proporcionar biodiversitat sigui més resistent a la propagació de les flames”, explica a la seva introducció.

L’associació afegeix que “el pasturatge és a més imprescindible per assolir els objectius del Pacte Verd Europeu, especialment de les Estratègies de la Granja a la Taula i de Biodiversitat 2030, així com els marcats a l’Agenda 2030 ia l’Acord del Clima de París. I contribueix, de manera clau, a un altre dels grans objectius pendents per al medi rural, la lluita contra el despoblament”.

 

Clica en aquest enllaç per tenir accés a l’informe COMPLET.

 

 

 

Col·laboradors